Streamingtips #6 – Curb Your Enthusiasm en The Marvels

09 februari 2024 2 Minuten 0 Reacties
sun coast

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

IKEA: How Do They Really Do It? (Videoland)

IKEA is een fascinerend bedrijf: je weet wat je eraan hebt, je kunt dingen zelf bouwen en over de hele wereld zijn de geel-blauwe winkels allemaal praktisch hetzelfde. In deze 45 minuten durende docu zie je hoe het reilt en zeilt bij IKEA, de grootste verkoper van meubels ter wereld.

Are You There God? It’s Me, Margaret (Netflix)

Ze is pas elf als ze met haar familie naar een buitenwijk verhuist van New Jersey. Ze is de binnenstad van New York gewend, dus dat is even wennen. En dan gaat ze ook nog op zoek naar zichzelf: is ze Christelijk, Joods of geen van beiden? Een enorm aandoenlijke film die waarschijnlijk totaal niet is wat je verwacht.

The Marvels (Disney+)

We vinden dat The Marvels niet helemaal de liefde heeft gekregen die het verdient. De film is een beetje een ‘filler’, maar het is tegelijkertijd een tof, doldwaas verhaal met gekke katten, Samuel L Jackson en drie dames die hun mannetje staan en allemaal zo hun eigen geschiedenis hebben. Zeker niet de beste Marvel-film, maar absoluut je tijd waard.

Suncoast (Disney+)

Doris is in Florida en als tiener moet ze veel, heel veel: haar broer helpen die naar een speciale inrichting gaat. Als ze daar echter een nogal bijzondere activist tegenkomt, dan begint de film pas echt, en ook de vrijheid van deze tiener, die het niet altijd makkelijk heeft met haar moeder en broer. Een heel moderne productie waarin de protestgeneratie een stem krijgt op een andere manier dan we meestal zien.

Curb Your Enthusiasm (HBO Max)

Het houdt na twaalf seizoenen op voor Curb Your Enthusiasm en dat is jammer, maar tegelijkertijd hebben we er wel ontzettend lang van kunnen genieten. De geweldige comedy die Larry David biedt, is uniek en zal zeker worden gemist. Gelukkig hebben we nog dat laatste seizoen om te kijken, waarvan nu de eerste aflevering op HBO Max is verschenen. 

Reacties (0)