Streamingtips #49 – Evil, The Hand of God en Dave

17 december 2021 3 Minuten 0 Reacties
Dave

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Evil (Videoland)

Als een psycholoog zich aansluit bij een kerk, dan start ze een onderzoek naar de vreemde mysteries en wonderen die aan deze kerk en priester kleven. Ze gaat kijken of het wetenschappelijk te verklaren is, of dat er toch iets bovennatuurlijks speelt. De serie heeft inmiddels al een derde seizoen in aankomst, maar op Videoland vind je nu het eerste seizoen. Met Nederlands tintje, want Katja Herbers is in deze serie te zien. 

Angry Birds 2 (Videoland)

Dit zijn typisch films waarvan je weet dat ze niet heel goed zijn, maar je ze toch ter vermaak even opzet, wanneer je bijvoorbeeld ondertussen iets anders aan het doen bent. Animatiefilm Angry Birds 2 heeft wederom een beroemde stemmencast met Jason Sudeikis, Peter Dinklage en Rachel Bloom en vertelt een verhaal over hoe de vogels en biggen met elkaar moeten samenwerken als bescherming voor hun eilanden. 

The Hand of God (Netflix)

De biopic van Diego Maradona is flink gehyped en nu is hij gearriveerd. In The Hand of God word je meegenomen in het verhaal van Fabietto Schisa, een jongen uit Napels die leef in de jaren ‘80. We zien de opkomst van voetballegende Diego Maradona, maar ook een heleboel drama, intrige en tragedie. Geen zorgen, er zijn ook veel vreugdevolle momenten te zien in deze goed in elkaar gezette biografie over de bekende voetballer. 

Dave (Disney+)

Dave is een serie die net even in een andere maat lijkt te lopen dan de rest. Dave is in eerste instantie een personage dat helemaal niet zo sympathiek overkomt, maar later in het seizoen zal hij je steeds beter kunnen bekoren. Hij denkt dat hij de beste rapper ooit is, maar dat is als witte man niet makkelijk te bewijzen. In deze hilarische serie zie je de struggle waarmee hij te maken krijgt in het volgen van zijn droom.

Roald Dahl’s The Witches (Amazon Prime Video)

Amazon heeft zin om deze kerstvakantie de kinderen de stuipen op het lijf te jagen met de spannende film The Witches (De Heksen), naar het boek van Roald Dahl. Beide films staan erop, dus zowel de oude als de nieuwe. Beide versies hebben zo hun eigen charme en hoewel vooral de nieuwe Witches met Anne Hathaway, Jahzir Bruno en Octavia Spencer niet de hoogste ogen gooide, is het een prachtig gemaakte film die je even meeneemt naar een vreemde fantasiewereld waarin heksen stiekem de scepter zwaaien.

Reacties (0)