Streamingtips #12 – Oppenheimer, Motherless Brooklyn en 3 Body Problem

22 maart 2024 3 Minuten 0 Reacties
Motherless

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Oppenheimer (SkyShowTime)

Het briljante Oppenheimer over de geboorte van de kernbom is nu te zien op SkyShowtime. De streamingdienst zal in zijn nopjes zijn, want de film is niet alleen veelbesproken, ook veelgeprezen, waaronder recentelijk met een regen aan Oscars. Een prachtige rol voor Cillian Murphy, maar vooral een vertelling die door merg en been gaat. Had dit ooit wel mogen gebeuren? Deze film is de belichaming van die vraag.

Make Up Your Mind (Videoland)

De populaire drag-televisieshow van RTL, Make Up Your Mind is terug van weggeweest. In de serie zien we hoe bekende en iets minder bekende Nederlanders zich uitrusten in drag. Zo goed, dat ze nagenoeg onherkenbaar zijn. Het is dan ook het idee dat het panel bedenkt met wie ze te maken hebben en dat blijkt soms een hele klus. Een show met hoofdletter S, en vooral een heleboel beauties uit de Nederlandse dragscène.

Motherless Brooklyn (HBO Max)

Het is een film die wat ons betreft niet genoeg credit krijgt: Motherless Brooklyn vertelt het verhaal over een privédetective die Tourette heeft en een moord probeert op te lossen. Edward Norton speelt deze rol geweldig, in een film die hij zelf regisseerde. We zien allerlei machthebbers in New York, typische plaatjes van Brooklyn en een man op een missie in deze meeslepende misdaadfilm.

The Equalizer 3 (Netflix)

De Equalizer 3 is een geweldige film, omdat hij risico’s durft te nemen. Het feit dat een groot deel van de film gaat over een herstellende Robert McCall (Denzel Washington) die zich verschanst in een prachtig Zuid-Italiaans dorpje, is ballsy van Antoine Fuqua. Toch werkt het. De dreiging in de film, de tikkeltje overdreven maffiosi waarmee hij te maken krijgt: het is een interessante film om te kijken, al kijk je hem alleen voor de visuele pracht die voorbij komt.

3 Body Problem (Netflix)

3 Body ProblemDe geweldige op een boek gebaseerde serie 3 Body Problem staat na veel teasen eindelijk op Netflix. Het is pure sci-fi, het zit vol met twists en opent je brein om een nieuw universum te leren kennen, en misschien wel een nieuwe realiteit. De veelzijdige cast en de inhoud doet ons denken aan Sense8, maar dan met meer kwaliteit. Niet iedereen zal 3 Body Problem goed trekken, maar liefhebbers van dit genre hebben er zeker geen slechte aan. Sowieso is het een mooie productie.

Reacties (0)