Streamingtips #48 – Wednesday, Our Universe en The Walking Dead

25 november 2022 3 Minuten 0 Reacties
Walking Dead

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Walking Dead (Disney+)

Het is na 12 jaar voorbij: de laatste aflevering van The Walking Dead staat nu op Disney+. De succesvolle serie gebaseerd op de legendarische comics van Robert Kirkman heeft zijn goede en slechte seizoenen, maar zeker sinds Negan zijn intrede deed was het weer helemaal ‘aan’: de wandelende doden zijn nooit het moeilijkste geweest in de wereld van The Walking Dead: de zijn en blijven toch de levende mensen. Nu komt het na 11 seizoenen tot een einde in aflevering 24, die deze week op Disney+ is verschenen.

Good Night Oppy (Amazon Prime Video)

Good Night Oppy is een fantastische optekening van het waargebeurde verhaal van Opportunity, een belangrijke Mars-rover die eigenlijk 90 dagen zou blijven, maar uiteindelijk 15 jaar op de rode planeet spendeerde. Het is een enorm aandoenlijk en prachtig verhaal over hoe groot de rol kan zijn die een robot in een mensenleven kan spelen, zelfs zo ver weg.

The Real Housewives of Amsterdam (Videoland)

Op Netflix staan ze: The Real Housewives. Vaak in Florida, Los Angeles of New York, maar nu hebben we onze eigen Nederlandse ‘real housewives’: namelijk die van Amsterdam. Het eerste seizoen is nu te zien op Videoland en dat belooft een heleboel drama te worden tussen de zeven vrouwen: Cherry-Ann Person, Djamila Celina, Hella Huizinga, Kimmylien Nguyen, Sheila Bergeik, Susanna Klibansky en Maria Tailor.

The Pursuit of Happiness (HBO Max)

Will Smith wist met deze film een andere kant van zich te laten zien, want The Pursuit of Happiness maakte hij samen met Jaden Smith, zijn zoon. Het draait helemaal om die Amerikaanse droom: dat altijd najagen van geluk. Een vader heeft moeite om rond te komen en als hij zijn baan en zijn huis verliest, dan moet hij een oplossing vinden. In deze enorm aangrijpende film zien we hoe dat hem vergaat in het rijke, maar tegelijkertijd zo arme Amerika.

Our Universe (Netflix)

Ons universum is prachtig en er er zijn maar twee mensen die daar het beste over kunnen vertellen: David Attenborough en Morgan Freeman. Die laatste leent zijn stem aan de nieuwe docu Our Universe, waarin meer wordt geleerd en op geweldige wijze wordt getoond van ons universum. Het ontstaan, het leven op aarde: Our Universe is enorm meeslepend en dat komt niet alleen door Morgan, maar vooral door de natuur.

Wednesday (Netflix)

Hij is lang geteased, maar nu is hij er, de Addams Family-spin-off Wednesday. In deze serie draait het allemaal om de dochter des huizes. Al zijn er ook geweldige rollen voor Catherine Zeta-Jones en Christina Ricci, die geknipt zijn als Addamsjes. De hoofdrol is voor Jenna Ortega, die een fantastisch leuke Wednesday neerzet: een enerzijds zo gewone tiener, en anderzijds een bijzonder wezen met een gave.

Reacties (0)