Streamingtips #47 – John Wick, Frasier en A Haunting in Venice

24 november 2023 3 Minuten 0 Reacties
A haunting in venice

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

John Wick: Chapter 4 (Amazon Prime Video)

Houd je van films die esthetisch een duidelijke keuze maken en mag daarbij de nodige actie voorbijkomen? Dan is John Wick helemaal jouw filmfranchise. Het vierde deel is niet het beste, maar toch: het blijft tot de verbeelding spreken. Die organisatie die bepaalt dat iemand dood moet, waarbij het regelmatig John Wick zelf is en hij er zich weer uit moet zien te redden, we zijn dat nog lang niet zat. Het vierde deel belooft weer een dozijn doden voor een dubbeltje en ditmaal is het mooie Parijs het strijdtoneel van de killer.

Squid Game: The Challenge (Netflix)

Na het succes van de Koreaanse serie Squid Game komt Netflix met een vervolg. Althans: een spin-off. Het tweede seizoen van de serie is ook in de maak, maar nu doet de streamingdienst even een uitstapje naar een spelshow. Een spelshow waarin 456 mensen strijden om 4,56 miljoen dollar en dat doen ze net als in Squid Game door allerlei kinderspelletjes te doen. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de spellen, het gaat ook om bondjes, vriendschappen en ook een beetje misgunnen. 

Only You (Videoland)

Zin in een onvervalste romcom? In Only You gaat een jongedame genaamd Elisabeth bijna trouwen met haar jeugdliefde, maar dan komt ze op een avond een man tegen die haar compleet wegblaast. Ze hebben die ene avond samen en niets houdt ze tegen. Van die eerste ontmoeting tot volledige overgave: de twee zijn helemaal gelukkig met elkaar. Hoewel: Arthur heeft een probleem dat nogal grote gevolgen heeft voor Elisabeth. Met Claire Bender, Egbert Jan Weeber en Jennifer Welts.

Frasier (SkyShowtime)

Frasier is terug van weggeweest in het gelijknamige vervolg op de serie die van 1993 tot 2004 (!) liep. Frasier gaat hierin naar een nieuwe stad en daar ontmoet hij nieuwe mensen en probeert hij anderen, maar ook een beetje zichzelf, te helpen. Wederom met Kelsey Grammer, de enige man die Frasier echt kan spelen. Hij doet het niet onverdienstelijk, al zal deze serie het origineel zeker niet overtreffen.

A Haunting in Venice (Disney+)

We houden van verfilmingen van de boeken van Agatha Christie en dus ook van A Haunting in Venice, waarin Poirot in Venetië terechtkomt in een nogal bovennatuurlijk drama. Het is een film die hier en daar zijn foutjes heeft, maar eigenlijk wel teweeg weet te brengen dat je echt denkt: wat is hier gebeurd? Hoe redden ze zich hier nu weer uit? En dat is precies de kracht van Christie: duidelijk voelbaar in dit mysterieuze avontuur.

Reacties (0)