Streamingtips #42 – The Playlist, Candy en Snowden

14 oktober 2022 3 Minuten 0 Reacties
Paddington

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Candy (Disney+)

Jessica Biel was al fantastisch in The Sinner, maar in Candy laat ze echt zien hoe veelzijdig ze kan zijn. Dat doet ze in de rol van Candy Montgomery, een huisvrouw die het goed voor elkaar heeft. Tenminste, dat lijkt zo, want ze staat onder druk. En deze vrouw blijkt niet graag ‘nee’ te horen. Deze serie, die zich afspeelt in 1980, is gebaseerd op een waargebeurd -en vrij schokkend- verhaal.

The Playlist (Netflix)

Heb je altijd al willen weten hoe Spotify zo groot is geworden? Dan is The Playlist de miniserie voor jou. Deze van oorsprong Zweedse serie vertelt aan de hand van de verhalen van zes mensen hoe Spotify is begonnen. Genoeg moeilijke afwegingen en gekke dilemma’s: waardoor het tof is dat elke aflevering in het teken staat van een belangrijk persoon bij Spotify. Van de oprichter tot de dame die verantwoordelijk is voor het juridische gedeelte. Erg interessant en het feit dat het Engels gedubd is, is helemaal niet zo storend als je zou denken.

Snowden (HBO Max)

Het bijzondere en zeer persoonlijke verhaal van Edward Snowden wordt in deze film vertolkt door Joseph Gordon-Levitt. Hoe werd deze voormalig NSA-medewerker de grootste klokkenluider van de wereld? En daarmee ook meteen één van de meest gezochte mensen ter wereld. Het is geen briljante film, maar wel eentje die je alleen al door het bijzondere werk van Snowden moet hebben gezien.

Titans of Tech (Videoland)

We zitten erg in de technologie deze week, want er is nog een techgerelateerde serie die de moeite waard is. Het is niet gespeeld zoals het verhaal van Spotify, maar is een vierdelige serie over de vier meest invloedrijke mensen op aarde in de tech. Zeker nu het deze maand alweer 11 jaar geleden is dat Apple-frontman Steve Jobs overleed, is het extra goed getimed om dit nu te kijken.

Paddington 2 (Amazon Prime Video)

Er is ook een film voor het hele gezin online gekomen die zeker met dit druilerige weer heerlijk is om met zijn allen te kijken. Paddington 2 is nog iets beter dan de eerste Paddington, waarin de eigenzinnige Engelse beer zich weer op allerlei manieren in de nesten werkt. Ditkeer belandt hij zelfs in de gevangenis en is het aan de hele familie om hem eruit te krijgen. Eigenlijk maakt dat verder niet uit, het is gewoon een enorm koddige film.

Reacties (0)