Streamingtips #41 – The Mole, 12 Years a Slave en The Bear

07 oktober 2022 3 Minuten 0 Reacties
12 years a slave

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Mole (Netflix)

Netflix krijgt zijn eigen Wie is de Mol?. Het heet The Mole en vanaf vandaag zijn er drie uitzendingen te zien op de streamingdienst. Elke week volgen er dan drie afleveringen, met tot slot de laatste aflevering en de finale in één keer. De serie is in Nederland razend populair en loopt al decennia, zou dat zich goed vertalen naar Amerika? Het is eerder op de buis geweest en was in de eerste seizoenen wel populair, maar later nam dat wat af. Kijken hoe de kandidaten het er nu vanaf brengen en vooral: hoe wij Nederlanders zo’n ongetwijfeld iets meer glamour-versie zonder semi-bekende Nederlanders vinden.

Nailed It! (Netflix)

Er is nu een Nederlandse videogame op Netflix te spelen gebaseerd op Nailed It! Misschien is het een vreemde eend in de bijt, deze show, maar hij is wel genomineerd voor een Emmy! Je moet even wennen aan presentatrice Nicole, maar de doldwaze bakreeks is uiteindelijk een echte Netflix-darling. Het is de bedoeling dat mensen professioneel gemaakte taarten namaken, maar helaas zijn het niet de beste bakkers ter wereld. Er zijn vier nieuwe afleveringen op Netflix te zien van Nailed It!, geheel in Halloween-stijl. 

The Sound of 007 (Amazon Prime Video)

Voor mensen die fan zijn van de James Bond-films, of gewoon van filmmaken in het algemeen, is er een toffe documentaire verschenen op Amazon Prime Video. Amazon heeft de James Bond-franchise nu in handen en waar er eerder al een hele stortvloed aan James Bond-films op de streamingdienst Prime Video verschenen, is er nu een interessante documentaire over het geluid van de geheim agent.

The Bear (Disney+)

Op Disney+ is The Bear te zien. Een film over een jonge chef die uit een wereld van high class dineren komt, maar naar Chicago teruggaat om de broodjeszaak van de familie te runnen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want beide werelden zijn wel degelijk verschillend: heel verschillend. Daarnaast is er ook nog een zelfmoord in de familie waar Carmy mee te stellen heeft. Een enorm mooie serie die tot een van de besten op Disney+ behoort.

12 Years a Slave (HBO Max)

Hij gaat door merg en been, deze film over een tot slaaf gemaakte man die moet vechten voor zijn leven, maar daarbij wel zijn waardigheid wil behouden. Dat komt hem soms duur te staan, want de man die hem zijn eigenaar noemt is een wrede, nare man. Tot hij op een dag, na twaalf jaar, een Canadees tegen het lijf loopt. Een prachtige vertelling van Steve McQueen, die op veel Oscars kon rekenen en veel mensen meer leert over de enorm traumatische ervaringen die hele volkeren zijn aangedaan.

Reacties (0)