Streamingtips #40 – Beckham, Haunted Mansion en Gen V

06 oktober 2023 3 Minuten 0 Reacties
Haunted Mansion

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Het Perfecte Plaatje (Videoland)

Op Videoland kun je de programma’s die ook op de televisie bij RTL komen kijken. Of je het nu terug wil zien of juist wat eerder: veel programma’s staan erop en zo ook Het Perfecte Plaatje, een leuke fotografiereeks waarin BN’ers met een camera op pad worden gestuurd om allerlei foto-opdrachten te doen. Je leert er ook meteen door hoe fotografen naar foto’s kijken, waardoor je eigen foto’s hopelijk ook verbeteren. De reeks is alweer in zijn achtste seizoen en het wordt aflevering per aflevering per week online gezet.

Beckham (Netflix)

De nieuwe documentaire over de voetballer David Beckham op Netflix zit goed in elkaar. De documentairemakers hebben ervoor gezorgd dat de belangrijke mensen uit zijn carrière ook echt aan bod komen, en zoals je misschien al hebt kunnen lezen in de media zijn de Beckhams er ook zelf volledig in meegegaan, tot de hele Rebecca Loos-affaire aan toe. Zelfs als je niet van voetbal houdt, dan is deze optekening over de Brit erg interessant om te zien. 

Haunted Mansion (Disney+)

Het is een film die net pas uit de bioscoop komt rollen: Haunted Mansion. De verfilming van de bekende spookhuisattractie uit Disneyland zit vol met bekende gezichten: Rosario Dawson, LaKeith Stanfield en Owen Wilson bijvoorbeeld. Het is ook zeker een vermakelijke film om heerlijk met het hele gezin te kijken wanneer het weer tegenzit. Het is griezelen op een charmante manier, zoals Disney dat goed kan overbrengen. De film heeft het niet heel extreem goed gedaan in de bioscoop, maar het is zeker geen slechte film: de kwaliteit is erg goed.

Gen V (Amazon Prime Video)

Er zijn al een paar afleveringen van, maar de serie wordt zo goed ontvangen dat we hem alsnog in de Streamingtips plaatsen. Gen V is een spinoff van het ook al zeer bejubelde The Boys en het is zowel voor superheldenfans als voor mensen die van grensverleggende televisie houden een zeer geschikte serie. In deze serie moeten de Supes zich op allerlei manieren bewijzen: fysiek, moreel en zelfs seksueel. Alleen dan krijgen ze de beste banen: maar of dat ook zo makkelijk is in de praktijk?

Poker Face (SkyShowtime)

Over dat soort series gesproken: we moesten even kijken wat voor vlees we in de kuip hebben met Poker Face. Er zit wel een gemene deler in de serie, maar verder is eigenlijk elke aflevering weer een heel op zichzelf staand verhaal. Een goed verteld verhaal, en dat ook nog met een achtergrond van een soort wilde westen-achtig -maar wel modern- Amerika. Maar eerlijk is eerlijk, het is vooral Russian Doll en Orange is the New Black-actrice Natasha Lyonne die volledig de show steelt.

Reacties (0)