Streamingtips #38 – Cyberpunk: Edgerunners, A Handmaid’s Tale en Our Friend

16 september 2022 2 Minuten 0 Reacties
Handmaids Tale

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Cyberpunk: Edgerunners (Netflix)

Het eerste seizoen van Cyberpunk: Edgerunners is uit en wordt goed ontvangen. Deze anime is gebaseerd op de game van CD Projekt Red en vertelt het verhaal van een kind dat op straat leeft in een stad die op een soort Bladerunner-achtige manier werkt. Technologie regeert en deze jongen moet zich hierin staande weten te houden. Hoe? Door een huurling te worden, een edgerunner.

Sins of our Mother (Netflix)

Netflix weet wel raad met moorddocumentaires die je enerzijds doen verbazen en anderzijds voorzien van allerlei gekke twists. Sins of our Mother heeft even nodig om op gang te komen, maar al snel begrijp je dat dit niet voor niets een heel seizoen is geworden en niet slechts één ‘speelfilm’. Een bizar verhaal waarvan je je niet kunt voorstellen dat het echt is gebeurd.

Het Diner (HBO Max)

HBO Max mag alle Europese producties hebben gestopt in afwachting van de samenvoeging met Discovery+ volgend jaar, het biedt nog wel Nederlandse content aan op het platform. Zo ook het Diner, naar het populaire boek van Herman Koch. Het is een film waarin in principe een heel gezellig diner plaatsvindt, maar misschien moeten de gasten iets minder over koetjes en kalfjes praten en iets meer over hun kinderen…

Our Friend (Amazon Prime Video)

Our Friend is gebaseerd op een artikel uit Esquire en maakt enorm veel indruk. Deze film draait om een vrouw die kanker heeft en nog maar een half jaar te leven heeft. Zwaar voor haarzelf, maar ook voor haar man en twee kinderen. Wanneer een goede vriend van de familie zich bij de familie voegt om te helpen, wordt het echter pas echt ingewikkeld.

A Handmaid’s Tale (Videoland)

Hoewel er andere streamingdiensten zijn waarop The Handmaid’s Tale te zien is, zien we alleen op Videoland het nieuwste seizoen. Seizoen 5 start nu op Videoland (waarbij seizoen 6 het laatste seizoen is). Dit wordt gezien als een van de beste series van het laatste decennium en draait om een jonge vrouw die zich niet kan vinden in de nieuwe regels van de wereld, waarin vrouwen geen rechten meer hebben en bijna allemaal onvruchtbaar zijn. Een heel bijzondere serie met een sterke rol van Elisabeth Moss.

Reacties (0)