Streamingtips #33 – Day Shift, I Am Groot en Sherlock

12 augustus 2022 2 Minuten 0 Reacties
i am groot

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Day Shift (Netflix)

Day Shift is  een film waarin een hardwerkende vader (gespeeld door Jamie Foxx) een goed leven voor zijn dochter wil hebben. Hij lijkt een heel normaal leven te hebben als zwembadschoonmaker, maar uiteindelijk blijkt dat slechts een dekmantel te zijn voor zijn echte job: vampierjager. Hij is dat niet in één of andere duistere, gothic wereld, maar gewoon in het zonnige San Fernando van vandaag de dag.

I Am Groot (Disney+)

Het is een van de schattigste superhelden uit het Marvel-universum, ook al kan hij niet meer woorden uitbrengen dan I, Am en Groot. Het boompje uit de Guardians of the Galaxy-films heeft nu zijn eigen animatieserie op Disney+ en die is enorm koddig. Als er één bedrijf goed is in het maken van levensechte of tenminste levendige animatie, dan is het Disney en dat bewijst het ook weer met I Am Groot.

Sherlock (HBO Max)

Sherlock is een van de beste series die de BBC ooit maakte en we zijn dan ook blij om het te verwelkomen op HBO Max. Vier seizoenen lang (al is het eigenlijk meer een soort filmreeks, gezien de lengte van de afleveringen) nemen Benedict Cumberbatch en Martin Freeman je als geweldig detectiveduo mee in de wereld van verraad, leugens en bedrog. Deze serie loopt heerlijk uit de pas en is met zoveel liefde en aandacht gemaakt: dat zie je er zeker aan af.

Moonlight (Amazon Prime Video)

De film Moonlight is aangrijpend en heeft veel prijzen gewonnen. Het vertelt een verhaal dat niet genoeg wordt verteld: over de worsteling van gay zijn in een verdeeld land. Maar ook van zwart zijn in een verdeeld land. Moonlight speelt zich af in het Miami van de jaren ‘80 en deze verfilming van het toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue is werkelijke fenomenaal.

John van den Heuvel in de Wapenhandel (Videoland)

Hoewel je vuurwapens normaliter zou associëren met de Verenigde Staten, hebben we in Nederland ook veel jonge criminelen die van vuurwapens gebruikmaken. In John van den Heuvel in de Wapenhandel doet de misdaadjournalist onderzoek naar deze wapens. Hoe komen deze jonge mensen eraan en hoe makkelijk gaat het eigenlijk? 

Reacties (0)