Streamingtips #18 – Unfrosted, Anne Frank en Hacks

03 mei 2024 2 Minuten 0 Reacties
Anne Frank

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Idea of You (Amazon Prime Video)

Zij is de moeder van een tiener, hij is een tieneridool. Als ze elkaar tegenkomen op Coachella, dan is het eigenlijk meteen raak. Maar het is niet makkelijk, zo’n relatie. Pesterijen, tabloids, de pers op de stoep, en dan heb je ook nog een ex die zich als een sukkel gedraagt. En hebben we het al over het leeftijdsverschil gehad? The Idea of You geeft dat gevoel van verliefdheid, maar ook voldoende drama om het niet te zoetsappig te maken.

Unfrosted: The Pop-Tart Story (Netflix)

Jerry Seinfeld is terug in een nieuwe productie, waarbij hij zowel de regie heeft als een rol speelt. In deze film wordt het verhaal verteld van een populaire ontbijtsnack in de Verenigde Staten: Pop-Tarts. Het heeft schijnbaar in de jaren ‘60 voor een flinke strijd tussen Post Cereal en Kellogg’s gezorgd en dat vond Seinfeld zo bijzonder, dat hij het voor Netflix in een film omtoverde. Een comedy uiteraard.

Twilight (Disney+)

Disney+ komt dit weekend met een zeer geliefde filmreeks, namelijk de vijf prenten uit de Twilight-serie. Je kunt het hele vampierverhaal van Bella die Edward de vampier ontmoet volgen van begin tot eind. Leuk om de piepjonge Kristen Stewart en Robert Pattinson in hun break-outfilms te zien. En stiekem om te genieten van deze ultieme tienerfilms over weerwolven, glitterende vampiers en andere fictieve figuren.

Hacks (HBO Max)

Hacks is al twee seizoenen lang heerlijke, hartverwarmende comedy over twee vrouwen die het proberen te maken. Althans: de ene heeft het al gemaakt, maar moet relevant blijven, terwijl de ander nog aan het begin van haar carrière staat. Met geweldige rollen van Rose Abdoo en Hannah Einbinder. En nu is daar het derde seizoen: blijft de serie fris? Wij vinden van wel, maar oordeel zelf nu op HBO Max.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (Videoland, Netflix en Prime Video)

Op meerdere streamingdiensten is vanaf dit weekend de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank te zien. Het is immers 4 mei, waarop we onder andere de dappere Hannah en Anne herdenken. In deze film zien we hoe deze vriendschap zich ontwikkelt in de Tweede Wereldoorlog. Een pijnlijke optekening van iets dat we nooit mogen vergeten.

Reacties (0)