Streamingtips #31 – Guardians of the Galaxy Vol 3 en The Bear

04 augustus 2023 3 Minuten 1 Reacties
Guardians of the Galaxy V3

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Tourist (HBO Max)

Jamie Dornan is bekend van onder andere 50 Shades of Grey, maar in de serie The Tourist heeft hij een heel andere rol. Nadat hij in de Australische outback achterna is gezeten door een vrachtwagenchauffeur, wordt hij in een ziekenhuis wakker. Hij heeft geen idee wie hij is, en hij moet helemaal Jason Bourne-stijl op zoek naar antwoorden, terwijl hij blijkbaar moet oppassen voor mensen die hem liever niet levend zien.

Kanarie (Videoland)

Kanarie is een Zuid-Afrikaanse film over een tienerjongen die enorm fan is van Boy George en new wave-muziek. Hij moet echter in dienst en dat is misschien niet helemaal zijn ding. Totdat hij auditie doet voor het legerkoor, ook bekend als De Kanaries. Wat hij daar echter voor terugkrijgt is niet helemaal wat hij van tevoren had bedacht.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Disney+)

Het is een geweldige einde van de Guardians of the Galaxy zoals we ze nu kennen. Regisseur James Gunn heeft met dit derde deel een mooie, afrondende film gemaakt, waarin Chris Pratt, Zoe Saldana en meer steracteurs nog een keer laten zien hoe leuk ze met zijn allen zijn. Al raden we je aan tissues bij de hand te houden, want een bepaalde ruimtewasbeer weet de gevoelige snaar te raken.

The Bear (Disney+)

Het eerste seizoen van restaurantserie The Bear was al heel sterk. Het pakt het even heel anders aan en dat is verfrissend. Jeremy Allen White steelt de show in deze serie die het hart op de juiste plek heeft. Het tweede seizoen belooft weer veel drama, emotie, hongerig makende gerechten en het mooie Chicago te bevatten. Je kunt het nu in zijn geheel zien op Disney+.

12 Angry Men (Amazon Prime Video)

Hoe veel goede, nieuwe content er ook is, als je deze filmklassieker nooit hebt gezien, dan is het de hoogste tijd dat je dat wel doet. In deze film zien we hoe een jury in Amerika bij rechtszaken werkt. Het is een film met veel praten, want in deze jury is iedereen het eens, behalve één man, en dat zorgt voor de nodige discussie. Maar alles in de strijd voor gerechtigheid, en dat is mede wat dit zo’n briljante film maakt, naast uiteraard de geweldige dialogen.

Insecure (Netflix)

Netflix doet zaken met HBO Max: het heeft licentieovereenkomsten gesloten om series die eigenlijk HBO Max-exclusief waren ook te mogen tonen. Insecure is de serie die de spits afbijt en dat is zeker geen verkeerd debuut. Deze serie is ontzettend goed gemaakt, Issa Rae is een waar multitalent en je kunt je er 5 seizoenen lang mee vermaken, die ook allemaal op Netflix te zien zijn. Insecure volgt eigenlijk gewoon het leven van een Afro-Amerikaanse vrouw in Los Angeles: een heel speciale Afro-Amerikaanse vrouw.

Reacties (1)