Streamingtips #30 – Luther, Parks & Rec en House of Gucci

22 juli 2022 3 Minuten 0 Reacties
Luther

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

World’s Toughest Fixes (Disney+)

Het eerst seizoen van World’s Toughest Fixes staat op Disney+ en dat is een feestje. De National Geographic-reeks duikt achter de schermen bij ‘grote werken’ zoals een kerncentrale, een vliegtuig en hoogspanningsleidingen. Eén ding hebben deze grote bouwwerken gemeen: ze zijn stuk. Gastheer Riley gaat kijken hoe zo’n zware, industriële reparatie in zijn werk gaat.

Uncle from Another World (Netflix)

Het eerste seizoen van de zeer gewaardeerde anime Uncle from Another World verschijnt op Netflix. Het verhaal is hilarisch en draait om een oom die twintig jaar in coma heeft gelegen. Wanneer hij ontwaakt, krijgt hij te maken met allerlei dingen waar hij totaal geen weet van heeft, zoals smartphones en YouTube. Perfect plan om een YouTube-kanaal te beginnen, want die oom blijkt ook nog magische krachten te hebben. Klinkt heel bizar, maar is verdraaid vermakelijk.

Hotel Mumbai (Netflix)

Na een heel korte introductie ga je op het puntje van je stoel zitten en daar kom je gedurende deze hele film niet meer af. Het waargebeurde verhaal van een terroristische aanslag in Mumbai in 2008 wordt in deze film op een enorm spannende manier opgetekend. De heldhaftigheid van de personeelsleden van het hotel is enorm indrukwekkend om te zien, en te voelen, want deze film weet je goed mee te nemen in de situatie, hoe grimmig deze ook is.

Parks and Recreation (HBO Max)

Het is een van de leukste comedyseries ooit gemaakt, al moet je jezelf wel de ruimte geven je te laten meeslepen in de gekte. In deze serie volgen we Leslie Knope, een vrouw die in een fictieve stad op de gemeentelijke afdeling die gaat over parken en recreatie werkt. Door deze serie zijn onder andere Amy Poehler, Nick Offerman, Chris Pratt, Rashida Jones, Aubrey Plaza en Aziz Ansari nóg beroemder geworden. Het heeft een hoog The Office-gehalte, maar dan net even wat ludieker in plaats van ongemakkelijk. Er bestaan maar liefst 7 seizoenen die nu in een keer op de streamingdienst komen te staan, dus ga er even goed voor zitten. Treat yo self!

Luther (HBO Max)

Acteur Idris Alba is een icoon. Zijn stem, zijn accent, maar ook zijn acteertalent maken hem een gewilde acteur. Eén van de series die hieraan heeft bijgedragen, dat is Luther. Hierin speelt hij een rechercheur die zich uitermate goed kan inleveren in criminelen om ze zo altijd een stap voor te zijn. Tegelijkertijd heeft hij echter nogal een duistere kant waarmee hij te stellen heeft. Vijf seizoenen lang kun je zien hoe het hem vergaat, balancerend tussen goed en slecht.

House of Gucci (Amazon Prime Video)

Het is geen film voor iedereen, maar het is wel interessant om te zien hoe het reilde en zeilde bij Gucci. Er kleven namelijk veel schokkende gebeurtenissen aan de Italiaanse familie. Liefde, familie, verraad en zelfs moord behoren tot de geschiedenis van het bekende modemerk. Met bijzonder interessante rollen voor Lady Gaga en Adam Driver, maar ook een onherkenbare Jared Leto. Het is een vrij langzame film, dus verwacht niet te veel actie, maar hij heeft niet voor niets veel nominaties voor prijzen gekregen rondom beste make-up en beste actrice, maar ook beste film.

Reacties (0)