Streamingtips #3 – Mocro Maffia, 50m² en Short Circuit: Experimental Films

29 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
short-cirtcuit-disney

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Snowpiercer (Netflix)

We starten deze Streamingtips van deze week met de serie Snowpiercer. Vanaf deze week kun je het begin van het tweede seizoen van de serie bekijken op Netflix. In de wereld van Snowpiercer is de aardbol zo koud geworden, dat de laatste groep groep mensen die nog leeft zich teruggetrokken heeft in een grote trein. Die trein wordt de Snowpiercer genoemd. Aan boord is de mensheid nog steeds verdeeld per klasse en coupé en dat staat garant voor een verse portie stront aan de knikker. Aflevering één staat nu online.

Short Circuit: Experimental Films (Disney+)

Op Disney+ moeten we nog wachten op het aanbod waar je ooit misschien dat abonnement voor afgesloten hebt (al zijn The Mandalorian en Wandavision op zich redenen genoeg), maar dat betekent niet dat er helemaal geen Streamingtips zijn. Deze week is onder meer Short Circuit: Experimental Films toegevoegd. Het getalenteerde team van Walt Disney Animation Studios vertelt verschillende verhalen in verschillende stijlen, op experimentele wijze. Dit is een serie die bestaat uit een aantal korte films van formaat.

Seven (Amazon Prime Video)

“What’s in the box?” is misschien wel één van de bekenste filmsquotes van de afgelopen dertig jaar. Inmiddels weten een heleboel mensen wat er in the box zit, maar er zijn ook nog filmliefhebbers die nog niet aan Seven toegekomen zijn. Daarom is het goed om te weten dat de spannende film vanaf nu te bekijken is bij Amazon Prime Video. Dit is een film die je het beste kunt kijken zonder er al te veel van af te weten. Mocht je iets meer willen weten: twee detectives storten zich op een zaak van een seriemoordenaar die de zeven dodelijke zonden als motieven gebruikt.

Mocro Maffia (Videoland)

Abonnees van Videoland kijken er al een flinke tijd naar uit, maar vanaf deze week is het dan zo ver: het derde seizoen van Mocro Maffia staan online. Het derde seizoen bestaat uit zeven nieuwe afleveringen, die het verhaal oppakken waar het tweede seizoen geëindigd is. Zo zien we hoe het personage Potlood, gespeeld door Nasrdin Dchar, het opneemt tegen de Paus, die weer gespeeld door Achmed Akkabi. Er is ook nog een derde vriend in het spel, genaamd Romano. Samen proberen de vrienden het te maken in de criminele onderwereld.

50m² (Netflix)

De laatste positie in de Streamingtips van deze week gaat uit naar 50m² op Netflix. Dit is een aparte Turkse serie, binnen de genres thriller, drama en komedie. Hoofdpersonage Gölge, gespeeld door Engin Öztürk, heeft zijn twee bazen bedrogen en vreest dus voor zijn leven. Tijdens het vluchten belandt hij in en kledingwinkel die ogenschijnlijk verlaten is. Maar al gauw komt hij iemand tegen die denkt dat Gölge de zoon is van de oude eigenaar, die onlangs overleden is. Gögle omarmt zijn nieuwe identiteit, terwijl ondertussen meer over z’n verleden leert.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)