Streamingtips #29 – Resident Evil, Ghostbusters: Afterlife en Bob’s Burgers

15 juli 2022 3 Minuten 0 Reacties
Ghostbusters

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Salt of the Earth (HBO Max)

De prijswinnende hoogvlieger The Salt of the Earth is een documentaire waarin de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado ons het allermooiste laat zien van de aarde. Hij gaat naar vergeten gebieden, waar de natuur floreert en het landschap laat zien dat het misschien wel beter af is zonder ons. Deze documentaire mag kunst worden genoemd en is het zeker de moeite waard.

 

James May: Our Man In Italy (HBO Max)

James May is bekend geworden van Top Gear, maar hij kan ook op heel grappige wijze kook- en reisprogramma’s presenteren. Zo ging hij eerder al voor Amazon Prime Video naar Japan en nu is het de beurt aan Italië. Hij neemt je mee op een reis waarin je samen leert over de geschiedenis van het land, de Italiaanse tradities en natuurlijk het eten.

How to Change Your Mind (Netflix)

De titel van deze docuserie is wat misleidend, want het gaat er niet zozeer om dat je zelf je brein verandert, maar eigenlijk vooral welke rol drugs hierin kunnen spelen. Schrijver Michael Pollan neemt je mee op een trip door allerlei psychedelica, zoals lsd, mescaline en MDMA.

Resident Evil (Netflix)

Resident Evil is een franchise die groeit en groeit. Het waren videogames, het werden films en nu zelfs een eigen serie op Netflix. In deze serie moeten onze helden het opnemen tegen geïnfecteerden met het T-virus en natuurlijk de bekende, maar altijd mysterieuze Umbrella Corp die de touwtjes in handen lijkt te hebben.

Ghostbusters: Afterlife (Netflix)

Na de uitstap naar de dames-Ghostbusters is er nu een Ghostbusters-film die draait om kinderen. In deze vrij nieuwe film zien we onder andere een bekend gezicht uit Stranger Things, en een bekende auto uit eerdere Ghostbusters-films. De Ecto-1 wordt namelijk teruggevonden door de kinderen, maar die gaat gepaard met het nodige gespuis.

Bob’s Burgers (Disney+)

De animatieserie Bob’s Burgers is een groot succes en dat kan maar één ding betekenen: er komt een film van. Die is zelfs nu gearriveerd op Disney+. Het is weer ultradroog, want ditmaal zakt het restaurant in een zinkgat en dat verpest de plannen van het gezin volledig. De mensen kunnen het restaurant niet goed bereiken, waardoor er een oplossing moet komen. En die is, geheel Bob’s Burgers-stijl, op een niet bepaald normale manier te vinden.

B&B Vol Liefde (Videoland)

Het heeft de kneuterigheid van Boer zoekt Vrouw en de lompheid van de gemiddelde aflevering Lang Leve de Liefde. In B&B Vol Liefde gaan diverse eigenaren van een bed & breakfast op zoek naar de liefde. Hun B&B’s zijn echter in het buitenland gevestigd, dus het wordt meteen een flinke logeerperiode met verschillende gegadigden. In deze realityserie komen ongemakkelijkheid en ruzie, maar ook romantiek en plezier perfect bij elkaar.

Reacties (0)