Streamingtips #28 – Last Night in Soho, Alf en Kadet 1947

08 juli 2022 3 Minuten 0 Reacties
Soho

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Kadet 1947 (Netflix)

Kadet 1947 is een interessante film, omdat hij historisch gezien accuraat is: het klopt dat er in de Tweede Wereldoorlog een groep cadetten van de Indische luchtmacht opstond om de Nederlanders aan te vallen. Deze hoog aangeschreven film is onder andere zo goed door het acteerwerk van Kevin Julio, Bisma Karisma en Martinho Lio, maar ook het feit dat Rahabi Mandra het zowel schreef als regisseerde.

Last Night in Soho (Amazon Prime Video)

Deze film met in de hoofdrol Anya Taylor-Joy en Thomasin McKenzie is een must-see. Hij is vreemd, maar regisseur Edgar Wright weet je volledig in zijn wereld mee te trekken. Het oude Londen, een meisje met een droom, maar ook een stevige dosis heftigheid. Deze film blijft je waarschijnlijk nog wel een tijdje bij.

Back to Life (Disney+)

Twee seizoenen Back to Life zijn nu te zien op Disney+. Deze reeks vertelt het verhaal van Miri. Ze heeft een vreselijke misdaad begaan en is tien jaar later weer op vrij voeten. Ze moet echter haar hele leven nog gaan inrichten, nu ze 30 is, geen vrienden heeft en ook nog in een piepklein stadje woont. In deze vrij goede serie zie je hoe dat haar afgaat. 

A Million Little Things (Videoland)

Het paradepaardje van Videoland deze week is A Million Little Things. Er staan nu vier seizoenen van de serie op. A Million Little Things speelt zich af in Boston. Hierin volgen we een groep vrienden die allemaal niet zo lekker gaan en iets anders willen in het leven. Echter is dat ‘anders’ niet specifiek voor iedereen hetzelfde.

Years and Years (HBO Max)

HBO Max komt deze week met veel nieuwe content, waaronder Years and Years. Deze serie draait om een gezin uit Manchester dat te maken krijgt met een nogal levensveranderende avond. We verklappen er liever niet te veel over, maar het eerste seizoen staat nu op HBO Max, met een geweldige rol voor Emma Thompson.

ALF (HBO Max)

Nog een mooie op HBO Max, maar dan van een heel ander kaliber: ALF! Deze jaren ‘80-serie heeft als hoofdrolspeler een alien genaamd Alf, afkomstig van de planeet Melmak. Hij stort in de garage van de Tanners en kan niet terug naar zijn thuisplaneet. Maar helemaal ‘aarden’ is ook niet echt aan hem besteed. Alle 102 afleveringen staan per deze week op HBO Max.

Reacties (0)