Streamingtips #27 – Atypical, The Wife en Sicario: Day of the Soldado

16 juli 2021 3 Minuten 0 Reacties
Monsters at Work

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Sicario: Day of the Soldado (Videoland en Netflix)

Hoewel dit het tweede deel is van een tweedelige filmreeks, is het niet per se nodig om het eerste deel te kijken. Sicario draait om de Mexicaanse drugskartels, waarin een agent gespeeld door Josh Brolin iemand inschakelt om te zorgen dat een bepaald drugskartel een hak wordt gezet. Deze man, Alejandro (Benicio Del Toro), besluit een kind te kidnappen, dat steeds meer tussen beide vuren in komt te staan. Een heel rauwe film, maar ook een dikke aanrader in deze streamingtips, die nu op zowel Videoland als Netflix is te zien.

The Wife (Videoland)

Joan (Glenn Close) is de vrouw van Joe (Jonathan Pryce). Hij is overspelig, hij is een arrogante schrijver en hij heeft haar leven veertig jaar lang gedomineerd. Tijd voor Joan om voor zichzelf op te komen. Ze onthult een groot geheim op de dag dat manlief de Nobelprijs voor Literatuur zou krijgen en dat laat zijn sporen achter. The Wife is een enorm sterke vertelling, die -hoe kan het ook anders- is gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door Meg Wolitzer.

Atypical seizoen 4 (Netflix)

Netflix is een ster in het maken van coming-of-age-series en daarin is Atypical eigenlijk niet anders. Of juist wel, want Sam Gardner (Keir Gilchrist) is als autistische hoofdrolspeler juist net iets meer uniek dan anderen. Het geweldige aan Atypical is dat je niet alleen volgt hoe Sam volwassen wordt en de liefde vindt, maar ook hoe zijn familie steeds verder opgroeit en leert van Sam.

Dogs seizoen 2 (Netflix)

Het is geweldig in beeld gebracht en ook nog eens enorm vertederend, de documentaireserie Dogs. In dit tweede seizoen komen er weer allerlei verschillende verhalen aan bod waarin honden en mensen zo’n bijzondere band hebben, dat ze samen iets geweldigs hebben meegemaakt. Een enorm intieme serie waardoor je net even anders naar onze trouwe viervoeters gaat kijken.

Tonio (Disney+)

Deze boekverfilming naar een waargebeurd en zeer zwart hoofdstuk uit het leven van auteur A.F.Th van der Heijden is niet een productie die je snel op Disney+ zou verwachten. Nu Disney echter 20th Century Fox tot zijn eigendom mag rekenen, is er ook op de streamingdienst meer ruimte voor actiefilms, griezelfilms en drama. Tonio is een enorm heftige film over een enig kind dat komt te overlijden na een ongeluk en de pijn bij zijn rouwende ouders, die met man en macht moeten proberen om uit dit diepe dal te komen. De verfilming is mede door de medewerking van de auteur enorm dicht bij de bron gebleven en dat is te merken.

Reacties (0)