Streamingtips #25 – Manchester by the Sea, Nocturnal Animals en Pride

02 juli 2021 3 Minuten 0 Reacties
Pokemon Journeys

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Pokémon Journeys: The Series (Netflix)

Deze serie was te zien op RTL7, maar nu voor het eerst ook via een streamingdienst: Pokémon Journeys. Deze reeks borduurt verder op het leven van Ash, die inmiddels een doorgewinterde Pokémontrainer is (al moet hij nog steeds dingen leren, zo zien we in Journeys). Het is een van de nieuwere series van Pokémon, waardoor hij er qua animatiestijl weer net even anders uitziet dan de oude series.

 

 

Manchester by the Sea (Amazon Prime Video)

Het is een prijswinnende film, maar wees gewaarschuwd: dit drama met daarin onder andere Casey Affleck en Michelle Williams is pikzwart. Deze film in onze streamingtips is daarom ook niet voor iedereen. Het verhaal draait om een man (Lee) die zijn oudere broer verliest en daarbij de voogdij over zijn neef krijgt. Het leven is niet makkelijk en Lee wordt daarnaast geteisterd door demonen uit het verleden. Enorm sterk geacteerd, dus zeker de moeite waard om te kijken.

Nocturnal Animals (Amazon Prime Video)

In principe zou het feit dat zowel Jake Gyllenhaal als Amy Adams in deze film te zien zijn genoeg moeten zijn om hem te kijken, maar er is zoveel meer. Deze ietwat twisted film draait om een vrouw die met haar man een luxe leven heeft als kunsthandelaars in Los Angeles. Ze is enorm in de sleur geraakt en wordt in een weekend dat manlief op zakenreis is verrast met het nieuwe boek van haar ex, dat aan haar opgedragen is. Het begin van een dominospel waarin het de vraag is of ze wel gaat winnen.

Pride (Disney+)

Ter ere van Pride-maand heeft Disney+ een serie gemaakt over de LGBTQ-gemeenschap. De personen in de documentaire zijn verbonden door liefde, seks, vriendschap of simpelweg DNA. De meeste andere streamingdiensten hebben Pride-maand toch wat stilletjes voorbij laten gaan, dus het is tof om te zien dat Disney er wel aan heeft gedacht, met een volledig nieuwe serie.

The Croods (Videoland)

Nu de opvolger van deze film er bijna aankomt, is het een goed moment om The Croods weer even te kijken. Deze animatiefilm over een holbewonersfamilie die te kampen hebben met een leefomgeving die snel verandert, is enorm charmant en grappig. Zeker omdat het daarbij enorm gaat over traditioneel versus modern, voor veel mensen een aansprekend onderwerp. Met de stemmen van Emma Stone, Ryan Reynolds en Nicolas Cage.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)