Streamingtips #21 – Dune: Part Two, Ferrari en Atlas

24 mei 2024 2 Minuten 0 Reacties
Cruiseship

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Dune: Part Two (HBO Max)

Het is één van de beste films van dit jaar: Dune: Part Two. Hierin stijgt het Paul Atreides officieel naar de bol, en dan niet alleen op het gebied van liefde. In deze film duiken we onder andere dieper in de zandwormen. Het is een enorm politieke film, maar er is ruimte voor actie en liefde. Daar neemt regisseur Villeneuve ook wel de tijd voor, want de film duurt 3 uur. En dat is alleen maar goed.

‘s Werelds Meest Luxe Cruiseschip (Videoland)

Het is leuk om te zien hoe dingen werken, zeker als het om een wereld gaat die sowieso al tot de verbeelding spreekt. Cruiseschepen zijn eigenlijk een soort varende fabrieken, en in ‘s Werelds Meest Luxe Cruiseschip zien we hoe geolied die machine is. Bijzonder om te zien wat er allemaal mogelijk is op een schip, maar ook wat de crew allemaal mogelijk maakt.

Ferrari (Amazon Prime Video)

Ferrari anno 2024 kennen we, maar hoe is het allemaal gegaan met de racerij van Ferrari? In deze film volgen we Enzo Ferrari in het jaar 1957. Zijn huwelijk gaat slecht, hij verliest zijn zoon en ook in de racewereld gaat het hem niet voor de wind. Kan hij het tij keren met de Mille Miglia?

Atlas (Netflix)

Atlas Shephard wordt gespeeld door Jennifer Lopez: ze is een data-analist die het liefst vooral met computers te maken heeft en niet zozeer met mensen. Ze moet in deze film een robot onderscheppen en door middel van kunstmatige intelligentie moet deze strijd haar gaan lukken. Een ietwat bizarre film af en toe, maar zeker in de huidige wereld vol AI een vermakelijk verhaal om te zien.

Pauline (Disney Plus)

Deze dramaserie met een vleugje fantasy: Pauline zit nog op school als ze zwanger raakt tijdens een onenightstand. Hoe zit de vader daarin? Nou, die blijkt de reïncarnatie van de duivel te zijn. En dat heeft ook invloed op de baby die in het jonge meisje groeit. Reken op een heleboel fantasy en een heleboel drama.

Reacties (0)