Streamingtips #20 – Lucifer seizoen 5, Bladerunner en Water for Elephants

28 mei 2021 2 Minuten 0 Reacties
Water for Elephants

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Lucifer seizoen 5 - deel 2 (Netflix)

Inmiddels volgen we al bijna vijf volledige seizoenen de avonturen van Lucifer, de aantrekkelijker duivel gespeeld door Tom Ellis. Hij is een nogal rebels type en wil op aarde de mens beter leren begrijpen. Dé plek om dat te doen als gevallen engel, dat is natuurlijk Los Angeles, de stad der engelen. In dit tweede deel van seizoen 5 belooft er weer veel te gebeuren in Lucifers leven.

 

 

Water for Elephants (Disney+)

De film Water for Elephants werd destijds nogal lauwtjes ontvangen, maar zeker nu we maar weinig getrakteerd worden op nieuwe films, is het een geschikte film om toch een aan te zetten. Al doe je het alleen al vanwege de sterrencast met Reese Witherspoon, Robert Pattinson en meer. Het verhaal is enorm cliché, maar wel mooi: het gaat over een jongen die verliefd wordt op een circusartiest, die helaas getrouwd is. Een ingewikkelde situatie volgt.

Bladerunner (Amazon Prime Video

Er is inmiddels al een opvolger, maar er gaat niets boven de allereerste Bladerunner. Deze film met Harrison Ford in de hoofdrol speelt zich af in ‘Los Angeles 2019’. Tenminste, een heel futuristische setting, zoals die in de jaren ‘80 werd voorgesteld. Deckard (Ford) is een politieagent die androïden moet elimineren. Hoewel hij net wil gaan stoppen, gebeurt er iets waardoor hij het leventje toch weer oppakt. Deze film is niet alleen geweldig omdat onze eigen Rutger Hauer erin te zien is, naast een zeer getalenteerde Ford: er is een geweldige, futuristische wereld geschapen die je nog lang bij zal blijven.

Liever Fleur dan Fatima (Videoland)

De comedian Soundos El Ahmani geeft in de documentaire Liever Fleur dan Fatima een zeer confronterend kijkje in de keuken van stagediscriminatie. Studenten met een migratieachtergrond hebben veel meer moeite om een stageplek te vinden dan studenten zonder die achtergrond. Het fijne aan deze docu is dat hij vooral verteld wordt vanuit studenten zelf en dat deze een kritisch geluid laat horen, iets wat er nogal regelmatig aan schort bij Videoland (we noemen een Tijd is Geld, OnlyFans Uncovered en Out of the Box).

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)