Streamingtips #2 – Vikings: Valhalla en Welcome to the Chippendales

13 januari 2023 4 Minuten 0 Reacties
Sky Rojo

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Tough as Nails Nederland (Amazon Prime Video)

Tough as Nails is een showprogramma dat al langer bestaat in andere landen, maar nu is er een Nederlandse variant. In deze realityshow nemen sterke en stoere mannen en vrouwen het tegen elkaar op: wie is écht tough as nails? Onder leiding van Edson Da Graça en Jelka van Houten gaan de kandidaten tot het uiterste om zich te bewijzen in diverse opdrachten.

 

Vikings: Valhalla (Netflix)

Vikings: Valhalla is een spin-off van het populaire Vikings en concentreert zich rond de tijd 100 jaar na de originele serie. We volgen Leif Eriksson, een IJslander die opgroeide in Groenland. Hij leert -en als kijker leer je met hem mee- steeds meer wat het is om viking te zijn. In het eerste seizoen ging de serie er al stevig in en er werd reikhalzend uitgekeken naar de opvolger.

Sky Rojo (Netflix)

De opvolgende serie van de mensen achter La Casa de Papel is Sky Rojo. Deze serie vertelt het verhaal van drie vrouwen die de Las Novias-club achter zich laten om vrij te zijn. Tenminste, dat is het plan, tot er een pooier is die daar een stokje voor probeert te steken. Wat volgt is een nogal destructief pad waarvan we nu in het derde seizoen kunnen zien hoe dat verder gaat.

Echte Meisjes in de Jungle (Videoland)

Valerio Zeno heeft de ingewikkelde taak gekregen om iets te maken van Echte Meisjes in de Jungle. Het is zeker geen hoogstaande televisie, maar er komen regelmatig memes van voorbij op social media. De avonturen van Gaby, Louisa, Diva, Janice, Michella, Lena, Jill, Kelly, Esmée, Fabiola, Annebel en Channah in Laos zijn bijzonder te noemen. Vooral omdat de jungle niet eens het gevaarlijkste is voor deze dames. Dat zijn ze namelijk vooral zelf.

The Menu (Disney+)

Een heerlijke film voor iedereen die wel eens bij een sterrenrestaurant heeft gegeten of er juist een hekel aan heeft. In The Menu wordt de luxe restaurantcultuur enerzijds enorm op de hak genomen, terwijl er anderzijds ook een vrij shockerend en horror-achtige rode draad door de film loopt. The Menu is een film uniek in zijn soort. Verrassend is het zeker, maar of de chef complimenten verdient, dat is aan jou als kijker om te beslissen.

Dave (Disney+)

Dave is een heel bizarre serie over een witte Amerikaan die rapper wil worden. Of nou ja, dat is hij al, maar of de rest van de wereld daar net zo van overtuigd is als hijzelf, dat is nog maar de vraag. Dave bevat geweldige humor, geinige deuntjes en introduceert Dave, een man die in de Verenigde Staten zeer bekend is, maar in Nederland waarschijnlijk nog wat onbekend. Onterecht, want zowel qua muziek, deze serie en andere creatieve uitspattingen is dit een fascinerend figuur om in de gaten te houden.

Welcome to the Chippendales (Disney+)

Een derde tip voor Disney+, wat er onder andere mee te maken heeft dat het op de andere streamingdiensten wel erg rustig is deze week. Disney+ gooit flink wat geld over de balk om Welcome to the Chippendales aan de man te brengen. Ook zonder dat marketingkanon had deze serie de Streamingtips gehaald: het crimeverhaal over Steve Banerjee, een Indiase man die de Chippendales schiep. Mannelijke strippers die inmiddels iedereen wel kent: dat deed hij echter niet zonder slag of stoot, wat op toffe manier wordt opgetekend in Welcome to the Chippendales.

Reacties (0)