Streamingtips #16 – Barry, Power Rangers en Will Trent

21 april 2023 2 Minuten 0 Reacties
Barry hbo

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always (Netflix)

Het is lang gehyped, maar eindelijk gearriveerd: de reünie van de acteurs en actrices die zich ooit in strakke, gekleurde pakjes met vrij flinke helmen persten: de Power Rangers. Deze 90’s live-action hit waarin elke aflevering weer een bizar monster moest worden bevochten, sprak enorm tot de verbeelding van kleine kinderen. Nu zijn we decennia later en zien we wat er nu van ze geworden is.

Chimp Empire (Netflix)

De prachtige documentaire Chimp Empire brengt het verhaal in beeld van een groep chimpansees die in Oeganda leeft. Chimpansees zijn enorm interessante dieren, die hun eigen politiek, gezinsdynamiek en territoriumdrift kennen. Deze bejubelde docu in vier delen wordt zeer prettig ingesproken door Mahershala Ali, al kijk je dit toch vooral door de mooie beelden en een inkijkje in een wereld die vaak verborgen blijft.

The Diplomat (Netflix)

Veel Netflix deze week, want er zijn veel goede series en films op de rode N te zien. Deze serie met Keri Russell in de hoofdrol draait om een diplomate die een baan krijgt waarvan ze niet helemaal zeker is dat dat wel helemaal haar ding is. Hetzelfde geldt voor haar partner, die haar huwelijk ook nog eens op spanning zet. Een heerlijk politiek drama van de makers van Homeland.

Will Trent (Disney+)

Een man in pak met een chihuahua: dat is alvast intrigerend. Will Trent is een agent van het Georgia Bureau of Investigation en hij gebruikt zijn bijzondere kijk op de wereld om te zorgen dat zoveel mogelijk zaken worden opgelost. Daar is hij mede door zijn achtergrond in het jeugdzorgsysteem enorm gedreven in. In tegenstelling tot The Diplomat heeft Will Trent veel meer een comedy-inslag in plaats van een dramasfeer, dus vooral als je zin om hebt iets te kijken dat minder politiek is, maar veel hart heeft.

Barry (HBO Max)

Barry is al jaren een geweldige serie op HBO Max en het is nu toe aan zijn vierde seizoen. Barry is hilarisch, omdat hij een huurmoordenaar is die een soort normaal leven wil leven. Zo gaat hij bij een acteergroep en heeft hij het erg naar zijn zin, ware het niet dat zijn criminele verleden hem toch regelmatig komt achtervolgen. Met een geweldige hoofdrol voor Bill Hader.

Reacties (0)