Streamingtips #15 – Dirty Lines, Tony Hawk: Until The Wheels Fall Off en Lawless Oceans

08 april 2022 2 Minuten 0 Reacties
Dirty Lines

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Secrets and Lies (Amazon Prime Video)

Als een gewone man in het bos het lichaam van de zoon van zijn buren in het bos vindt, verandert zijn hele leven. Zeker als een rechercheur juist hem aanwijst als mogelijke dader. Deze serie bestaat uit twee seizoenen en beide staan nu op Prime, met in de hoofdrollen Ryan Philippe (Cruel Intentions) en Juliette Lewis (Natural Born Killers).

Papa is Verslaafd (Videoland)

In het aangrijpende RTL-programma Verslaafd! zie je hem vaak voorbij komen: Interventie-coach Maarten Dammers. In Papa is Verslaafd vertelt hij openhartig over zijn leven als verslaafde en de impact die het had op zijn vrouw en zijn kinderen, die zelf bovendien ook aan het woord komen. De verwoesting van een verslaving is enorm groot en in deze docu wordt dat luid en duidelijk overgebracht. 

Lawless Oceans (Disney+)

Op Disney+ kun je niet alleen kijken naar Marvel, Star Wars en Disney, maar ook naar National Geographic. Het eerste seizoen Lawless Oceans behoort ook tot het aanbod van National Geographic en het laat zien hoe Karsten von Hoesslin op de oceaan jaagt op moordenaars. Hij zoekt op zee naar drugssmokkelaars en piraten, maar ook naar gerechtigheid.

Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off (HBO Max)

Of je hem nu kent van de skateboardgames of van zijn daadwerkelijke skateboardskills (en anders van Jackass, mag ook): Tony Hawk is een icoon. In de biografie Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off zien we niet alleen unieke beelden van de skateboarder, maar komen er ook allerlei grote namen uit de skateboardwereld voorbij om iets over deze angstloze boarder te vertellen. Een geweldige optekening die hoge ogen gooit, mede omdat de man zelf er ook veelvuldig in te horen is.

Dirty Lines (Netflix)

Er komen niet vaak Nederlandse Netflix Originals uit, maar deze week worden we verrast met Dirty Lines, een serie over sekslijnen in het tijdperk waarin KPN nog PTT heette. We volgen een psychologiestudente (gespeeld door Joy Delima uit Flikken Rotterdam) die bij een sekslijn gaat werken bij een nieuw telecombedrijf gestart door twee broers. Met heerlijk foute jaren’80-kleding en sets, en natuurlijk de nodige taboedoorbrekende onderwerpen. 

Reacties (0)