Streamingtips #15 – Florida Man, Criminal Minds en Jane

14 april 2023 2 Minuten 0 Reacties
Jane

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Bollenjongens (Videoland)

Een perfecter moment voor deze docureeks is er niet: we hebben vele velden vol met prachtige bloeiende bloemen op dit moment en dat is een plaatje. Veel mensen hebben het ooit gedaan en dat maakt deze serie extra leuk (naast de mooie plaatjes van het Nederlandse landschap): bollenpellen. In deze docureeks nemen verschillende jonge bollenkwekers je mee in hun werk.

Florida Man (Netflix)

Als de vriendin van een gangster de benen neemt, moet een ex-agent daar achteraan. Florida Man verwachtte het wel even snel af te handelen, maar voor hij het weet zit hij tot de nok vol in de familiegeheimen en ellende. ‘Under the sun, under the gun’ is de bijtitel van deze zeer vermakelijke miniserie van de maker van This is Us en Ugly Betty.

Criminal Minds (Disney+)

Het is een crimi-televisie-icoon: Criminal Minds. Inmiddels is het zestiende seizoen op Disney+ te zien en die is bijzonder. De serie was namelijk eigenlijk na 15 seizoenen gestopt in 2020, maar is in 2022 nieuw leven ingeblazen. Dat gloednieuwe seizoen is nu te zien op Disney+. Het gaat nog steeds over een groep profilers die voor de FBI werken en menselijk gedrag bestuderen en analyseren om op die manier criminele activiteiten te onderscheppen. Alleen is het nieuwe seizoen wel voorzien van een heel nieuwe cast, dus dat zal voor de fans van het eerste uur even wennen zijn. Toch is het zeker zijn ziel niet kwijt.

Pandora: Beneath the Paradise (Disney+)

Deze serie komt uit Singapore en gooit hoge ogen. Het draait om het verhaal van Hong Tae-ra, een hooggeplaatste vrouw die haar familie moet beschermen. Ze is echter compleet haar herinneringen kwijt en dat maakt het niet makkelijker om de mensen die haar zoveel leed hebben aangedaan aan te pakken. Een heel toffe optekening van een vrouw en wraak.

Jane (Apple TV+)

Apple TV+ komt deze week met Jane, een serie gebaseerd op het leven van de geweldige Dr. Jane Goodall, bekend van haar werk waarin ze chimpansees bestudeert en redt. In deze serie is Jane 9 jaar oud en zorgt er er met haar fantasie voor dat ze allerlei bijzondere avonturen beleeft met dieren, voor dieren.

Reacties (0)