Streamingtips #13 – Solar Opposites, Thunder Force en Them

09 april 2021 3 Minuten 0 Reacties
them-amazon

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Solar Opposites (Disney+)

We beginnen deze Streamingtips met Solar Opposites. Dit is een geanimeerde komedieserie, bestaande uit acht afleveringen per seizoen, van elk een half uur, gemaakt door de Rick and Morty-bedenkers. Een team van vier aliens kan net op tijd hun thuisplaneet ontvluchten voor die explodeert. De vier komen in een instapklaar huis terecht in een rustig Amerikaans dorpje. Is de aarde nu smerig of juist spectaculair goed? De meningen zijn verdeeld. Korvo (Justin Roiland) en Yumyulack (Sean Giambrone) zien vooral de vervuiling, de consumptiemaatschappij en de menselijke zwakheid.

Them (Amazon Prime Video)

De nieuwe terreuranthologieserie, Them, is vanaf vandaag exclusief op Prime Video te zien en komt uit de kokers van Little Marvin en uitvoerend producent Lena Waithe. Them is een anthologieserie die de Amerikaanse terreur onderzoekt. Het eerste seizoen speelt zich af in de jaren vijftig en draait om een zwarte familie die verhuist van North Carolina naar een geheel witte buurt in Los Angeles. Dit gebeurde in de periode die bekend staat als The Great Migration. Het ongewone huis van de familie wordt ground zero wanneer kwaadaardige krachten, van zowel de buren als buitenaards, hen dreigen te kwetsen, verwoesten en vernietigen.

Gnomeo & Juliet (Disney+)

Het wereldberoemde verhaal van Romeo and Juliet van William Shakespeare’s toneelstuk, maar dan verteld aan de hand van binnen- en buitenkabouters. Wanneer de mensen van hun huizen weg zijn, is het voor twee rivaliserende kaboutergroepen elke keer weer een kans om tegen elkaar te strijden. Twee geliefden, genaamd Gnomeo en Juliet, durven de liefde voor elkaar niet uit te dragen uit angst voor wat er met de eeuwig rivaliserende kaboutergroepen gebeurt.

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (Amazon Prime Video)

Het verhaal van Christiane, haar vrienden en hun sombere val in drugsverslaving en prostitutie schokte een hele generatie. Nu worden de befaamde memoires in deze Amazon Original-serie met een modern perspectief opnieuw geïnterpreteerd. We Children from Bahnhof Zoo volgt het verhaal van zes tieners die meedogenloos vechten voor hun droom van geluk en vrijheid, waarbij ze hun ouders, leraren en iedereen die hen niet begrijpt, achter zich laten. Christiane (Jana McKinnon), Stella (Lena Urzendowsky), Babsi (Lea Drinda), Benno (Michelangelo Fortuzzi) Axel (Jeremias Meyer) en Michi (Bruno Alexander) storten zich in de opwindende Berlijnse nachten, zonder grenzen of regels om het leven, de liefde en de verleidingen te vieren – totdat ze gedwongen worden te erkennen dat deze extase niet alleen hun vriendschap zal vernietigen, maar hen ook in een afgrond zal drijven. Eén van de spannendste Streamingtips van deze week.

Thunder Force (Netflix)

Marvel en DC zijn natuurlijk niet de enige bedrijven die superheldenfilms maken. Op Netflix kun je nu namelijk Thunder Force bekijken. In de film maken we kennis met wetenschapper Emily, die een middel ontwikkeld heeft waarmee ze zelf superkrachten kan krijgen. Haar beste vriendin, Lydia, krijgt dat middel per ongeluk toegediend, waardoor er een zeer bijzondere superheld opstaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)