Streamingdienst Tidal verlaagt prijs HiFi-abonnement

18 november 2021 1 Minuut 0 Reacties
Tidal

Tidal heeft deze week enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn abonnementen. De streamingdienst voor hi-res muziek splits het HiFi-abonnement in tweeën en verlaagt de prijs. Het abonnement met een bitrate tot 1411Kbit/s kost voortaan 10 euro per maand.

Voorheen konden gebruikers van Tidal kiezen uit een Premium-abonnement dat 10 euro per maand kost en muziek met een bitrate to 320Kbit/s biedt, en een HiFi-abonnement dat verschillende extra hi-res audioformaten en hogere bitrates bood voor 20 euro per maand.

Het standaard HiFi-abonnement kost 10 euro per maand en biedt gebruikers een bitrate tot 1411Kbit/s. Verwacht je nog meer kwaliteit (een hogere bitrate) en wil je toegang tot audioformaten als Dolby Atmos en Sony 360 Reality Audio dan moet je gaan voor het HiFi Plus-abonnement dat 20 euro per maand kost. Gebruikers van het oude Premium-abonnement worden overgezet naar het HiFi-abonnement, dat hetzelfde kost.

Naast de prijzen voor abonnementen past Tidal ook de vergoeding voor artiesten aan. Een percentage van de inkomsten uit de HiFi Plus-abonnementen gaat volgens de streamingdienst naar de artiesten die het meest beluisterd worden door die betalende abonnees. Later wordt ook het uitkeren van royalty’s gewijzigd, gebaseerd op daadwerkelijke streamingactiviteiten van gebruikers.

Reacties (0)