Tidal breidt ondersteuning voor Dolby Atmos Music uit

28 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Tidal

Muziekstreamingdienst Tidal heeft bekendgemaakt dat het ondersteuning voor Dolby Atmos Music gaat uitbreiden naar meer apparaten. Daaronder vallen onder andere tv's, thuisbioscoopspeakers en soundbars. De update komt binnenkort naar gebruikers met het Tidal HiFi-abonnement.

Completere ervaring

Tidal voegde al eerder ondersteuning voor Dolby Atmos Music toe aan zijn app, maar het was enkel te gebruiken op een paar Android-apparaten die al ondersteuning voor het reguliere Dolby Atmos hadden. Nu komt het dus voor een veel groter aantal apparaten beschikbaar. Om van Dolby Atmos Music gebruik te kunnen maken heb je wel apparaten nodig die door Dolby zijn gecertificeerd voor de standaard. Dan gaat het dus om audioapparatuur zoals speakers en soundbars. Ook heb je een mediaspeler nodig die in dit geval zowel Atmos-ondersteuning als de mogelijkheid om Tidal te gebruiken heeft. Daaronder vallen onder andere de Apple TV 4K, de 2019 editie van de Nvidia Shield TV en Shield TV Pro, en een groot aantal Fire-mediaspelers van Amazon.

Tenslotte moet je een abonnement hebben op de duurdere Tidal HiFi-variant van de streamingdienst. Het standaard ‘Premium’-abonnement krijgt de ondersteuning voor Dolby Atmos Music (voorlopig) niet. Tidal heeft wel tijdelijk de gratis proefperiode verhoogd van 30 naar 60 dagen, zodat iedereen kan uitproberen of Dolby Atmos Music het aanschaffen van een HiFi-abonnement waard is.

Bron Tidal Via The Verge

Reacties (0)