Tidal verschijnt op tv’s van LG, met ondersteuning voor Dolby Atmos

21 april 2021 1 Minuut 1 Reacties
LG A1 oled tv

Abonnees van de muziekstreamingdienst Tidal kunnen de app voortaan ook downloaden op een televisie van de Zuid-Koreaanse fabrikant LG.

Mocht je een eigenaar zijn van een moderne LG-televisie en heb je ook een abonnement op de muziekstreamingdienst Tidal, dan hebben we goed nieuws. De dienst heeft namelijk een dedicated applicatie uitgebracht voor de tv’s van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Tidal-app op LG-tv’s

De app kan gedownload worden op televisies uit 2018 tot en met 2021 (en natuurlijk ook voor toekomstige modellen), die draaien op webOS-versie 4.0 tot 6.0 (en natuurlijk de versies die later nog verschijnen). Je vindt de app in de LG Content Store, die je op de televisie aantreft.

Tot op heden was de dienst afwezig op de tv’s van LG. En dat was jammer, aangezien je met een duur abonnement toegang krijgt tot muziek in hifi-kwaliteit. Ook is er ondersteuning voor Sony’s 360 Reality Audio, evenals Dolby Atmos. Het Dolby Atmos wordt overigens steeds groter.

Advertentie

Met het juiste abonnement, de juiste tv en de juiste soundbar (of ander geluidssysteem) is het dus mogelijk een grote groep nummers en albums te beluisteren in Dolby Atmos.

Dolby Atmos-ondersteuning werd in 2019 uitgebracht door Tidal. De catalogus omvat onder meer remixes van oudere content, zoals Kraftwerks 3D The Catalogue, Hans Zimmers Live in Prague en R.E.M.’s Automatic For The People (25th Anniversary Edition), evenals nieuwe hit als Ariana Grande’s 7 Rings, The Weeknds After Hours en meer dan vijftig andere afspeellijsten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
25 april 2021 om 13:30

Dolby atmos geluid bij muziek in luister nog steeds stereo voor muziek. Meer kanalen in het verleden waren ook niet zo succes vol zelfs van vinyl het was quadrofonie.

Inloggen