Star nu beschikbaar voor Disney+: dit kun je ervan verwachten

23 februari 2021 6 Minuten 0 Reacties
star-disney-plus

Wat is Star?

Star is vanaf 23 februari 2021 een nieuw onderdeel binnen videostreamingdienst Disney+, naast Disney, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Het onderdeel staat vol met content bedoeld voor de volwassen kijker. Zo worden er op één dag meteen meer dan 250 films en vijftig series toegevoegd, evenals vier Star Original-series. Het is de bedoeling dat er elke maand nieuwe content toegevoegd wordt. De content is afkomstig van Disney Television Studios (20th Television en ABC Signature), FX Productions en 20th Century Studios.

Door de toevoeging van Star gaat de prijs van het abonnement wel omhoog. Voorheen betaalde je 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar, maar dat wordt 8,99 euro per maand of 89,99 euro per jaar. Verder verandert er eigenlijk helemaal niets. Je bekijkt de content nog steeds op dezelfde apparaten en in dezelfde kwaliteit. Per film of serie verschilt de aangeboden kwaliteit. Het varieert van sd naar hd en van uhd naar 4k. Met een abonnement kun je onbeperkt films en series downloaden. De enige beperking is dat je dat op maximaal tien apparaten kunt doen.

Voor de volledigheid, hier een lijst met apparaten waar je Disney+, en dus ook Star, op kunt bekijken.

Advertentie

Mobiele apparaten:

 • Androidsmartphones en -tablets
 • iPhone en iPad
 • Amazon Fire Tablet

Smart tv’s:

 • Android TV
 • LG WebOS
 • Samsung Tizen
 • Roku TV
 • Vizio

Spelcomputers, mediaspelers en meer:

 • Android TV-mediaspelers
 • Chromebook
 • Chromecast
 • Apple AirPlay
 • Apple TV (vanaf vierde generatie)
 • PlayStation 4
 • PlayStation 5
 • Xbox One
 • Xbox Series X en Series S
Netflix
Lees ook
Entertainment 05 juli 2020

Videostreamingdiensten vergeleken: beeldkwaliteit, audio en prijs

Content op Star (Disney+)

Met de toevoeging van Star kun je een hoop nieuwe content verwachten op Disney+. Het is het type content waar je wellicht niet meteen aan denken wanneer je de naam Disney hoort. Zo staan onder meer alle afleveringen van de horrorserie American Horror Story online. Het gaat om seizoen één tot en met seizoen negen. Andere noemenswaardige toevoegingen zijn de Star Original-serie Big Sky, alle zeven seizoenen van Blackish, de zeven seizoenen van Buffy the Vampire Slayer, het enige seizoen van Firefly en vier seizoen van Devious Maids.

Wil je een compleet overzicht zien van alles dat Star te bieden heeft? Klik dan hier voor pdf-bestand dat Disney aanbiedt op zijn eigen website. In dit artikel focussen we ons verder op de unieke content, zoals de eerdergenoemde serie Big Sky. Dat is namelijk een thrillerserie waarin privédetectives Cassie Dewell en Cody Hoyt de krachten bundelen. Ze werken samen met Cody’s, van hem vervreemde, vrouw de ex-agente Jenny Hoyt. Samen gaan ze op zoek naar twee zussen die werden ontvoerd door een vrachtwagenchauffeur op een afgelegen snelweg.

Als ze ontdekken dat de zussen niet de enige meisjes zijn die in die buurt zijn verdwenen, start een race tegen de klok om hen te vinden voor het te laat is. In totaal biedt het eerste seizoen zestien afleveringen aan, die elk zestig minuten duren. De thrillerserie is afkomstig van 20th Television en heeft onder meer Katheryn Winnick als Jenny Hoyt en Kylie Bunbury als Cassie Dewell in de hoofdrol. Een serie in een compleet andere categorie is Love, Victor. Dit is een dramaserie bestaande uit tien afleveringen van elk een half uur.

Love, Victor is een vervolg op de film Love, Simon en wordt geproduceerd door dezelfde makers. De serie volgt Victor, een nieuwe leerling op Creekwood High School, tijdens zijn zoektocht naar zichzelf. Victor heeft het moeilijk thuis, moet zijn plekje vinden in een nieuwe stad en worstelt met zijn geaardheid. Wanneer het hem bijna te veel wordt, roept hij de hulp in van Simon om door de ups en downs van de middelbare school te navigeren. In de serie spelen  onder meer Michael Cimino, Ana Ortiz en James Martinez, bekend van verschillende films en series.

Solar Opposites is een animatie- en komedieserie, bestaande uit acht afleveringen van elk een half uur, gemaakt door de mensen achter Rick and Morty. Een team van vier aliens kan net op tijd hun thuisplaneet ontvluchten voor die explodeert. De vier komen in een instapklaar huis terecht in een rustig Amerikaans dorpje. Is de aarde nu smerig of juist spectaculair goed? De meningen zijn verdeeld. Korvo (Justin Roiland) en Yumyulack (Sean Giambrone) zien vooral de vervuiling, de consumptiemaatschappij en de menselijke zwakheid.

Maar Terry (Thomas Middleditch) en Jesse (Mary Mack) zijn helemaal geïntrigeerd op de mensen en op al hun tv’s, fastfood en leuke dingen. De missie van dit gekke kwartet? Pupa beschermen, de levende supercomputer die op een dag zal evolueren naar zijn ware gedaante, hen zal opeten en de aarde zal terravormen. Mocht je dus van animatieseries houden met droge humor (zoals American Dad en Family Guy, die eveneens te zien zijn op Star) of Rick and Morty heel tof vinden, dan kan dit nog wel eens je volgende serie zijn.

De voorlopig laatste, exclusieve Star-serie is een gewelddadige en bloederige Marvel-serie genaamd Helstrom. Daimon en Ana Helstrom zijn de kinderen van een mysterieuze, ongenaakbare seriemoordenaar. De twee gooien hun talenten in de strijd in hun jacht op de grootste schurken uit de geschiedenis, terwijl ze worstelen met hun eigen complexe band. Het was de bedoeling dat deze series een nieuw, donker deel van het Marvel Cinematic Universe zouden blootleggen, maar helaas is de stekker uit die plannen getrokken.

Meer informatie

In een eerder artikel hebben we videostreamingdienst Disney+ al eens onder de loep gelegd en bespreken we of die de moeite waard is of niet. Ben je benieuwd naar hoe het zit met de kwaliteit van allerlei grote videostreamingdiensten? Dan kun je dit uitgebreide artikel erop naslaan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)