Sony geeft op woensdag 16 september een presentatie over de PS5

12 september 2020 1 Minuut 3 Reacties
PlayStation 5 varianten

Sony heeft bekendgemaakt dat het op woensdag 16 september een nieuwe presentatie geeft over de PlayStation 5. Net als de vorige keer zal de presentatie vooral over nieuwe games gaan, maar toen werd ook het uiterlijk van de console getoond. Waarschijnlijk worden nu de laatste details zoals de adviesprijzen en releasedatum vrijgegeven. 

PlayStation 5 Showcase

Dat meldt Sony op het PlayStation-blog. De presentatie zal plaatsvinden om 22:00 Nederlandse tijd en zal zo’n 40 minuten duren. Het evenement is te volgen op de Twitch- en YouTube-kanalen van PlayStation. Hij zal gaan over de nieuwste games van Sony’s eigen labels en die van partners. Een aantal games zal ook een releasedatum krijgen, zodat duidelijk is welke games er bij de lancering van de console zijn en welke nog een poosje op zich laten wachten. Het was al bekend dat sommige games rond de release zullen verschijnen. Daaronder vallen een nieuw deel in de Ratchet & Clank-reeks en een uitgebreide versie van Marvel’s Spider-man met de ondertitel Miles Morales.

Concurrent Microsoft kondigde deze week de Xbox Series S aan, een goedkopere en minder krachtige versie van de Series X. De Amerikaanse consolebouwer gaf daarbij ook de laatste details over de jongste generatie van de Xbox vrij. Die zal verschijnen op 10 november, wat doet vermoeden dat Sony de PlayStation 5 niet veel later zal uitbrengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Dj

Dj
13 september 2020 om 15:02

Aleen Sony tv’s moet nog update voor HDMI 2.1 terwel Sony zegt ps5 ready dat klopt dus niet.

Inloggen
Dave

Dave
14 september 2020 om 17:27

Beste Homecinemamagazine,

Een goed verhaal toch merk ik zelfs bij jullie nog iets twijfel, misschien bemerk ik dit niet goed.

Ik heb net de lg c9 aangeschaft en wil daarbij de playstation 5 monteren. De playstation 5 zal waarschijnlijk spellen krijgen met de mogelijkheid 120 fps/ 4k. Hiervoor heeft de lg c9 al de gewenste hdmi 2.1 poort. Ook zal de ps5 de 2.1 hdmi poort krijgen.

Vraag ; Ik wil graag de beste kwaliteit/ mogelijkheid om dolby atmos of dts X over mijn boxen te krijgen tijdens het gamen. Ik zit te denken aan de denon 3600 hdmi2.1niet) of 3700 (hdmi2.1wel).

Het zijn flink prijzige apparaten en zou dan ook graag weten wat jullie aanraden;

Is er de mogelijkheid dat de kwaliteit van het geluid net zo goed is met alleen de EARC gemonteerd via de lg c9.( dus niet direct).

Hoop van jullie te horen
Gr Dave

Inloggen
Sebastiaan

Sebastiaan
16 september 2020 om 11:52

Voor dolby atmos en dolby vision moet je een xbox series x hebben. De PS5 ondersteund dit niet. Sony heeft zelfs iets raars bedacht, audio 3d.

Inloggen