Sonos Radio aangekondigd, met radioprogramma’s van over heel de wereld

21 april 2020 3 Minuten 0 Reacties
sonos-radio

Sonos Radio biedt een brede selectie radioprogramma's van over de hele wereld, met exclusieve content, speciale genrezenders en meer dan 60.000 lokale radiostations die nu gratis beschikbaar zijn voor Sonos-eigenaren. De radioservice is alleen beschikbaar op Sonos-apparaten.

Sonos Radio aangekondigd

De dienst is gratis voor de meer dan tien miljoen Sonos-klanten, maar wordt wel voor een deel ondersteund door advertenties. Het is een aanvulling op de bestaande streamingopties en heeft een eigen programmering:

  • Sonos Stations (advertentie-ondersteund): 30 unieke radiostations met de meest beluisterde muziek van onze gebruikers
  • Sonos Sound System (advertentievrij): Sonos Sound System: de plek om nieuwe muziek te ontdekken en inspiratie op te doen, gehost en samengesteld door het Sonos-team en uitgezonden vanuit de flagship-store in New York
  • Artist Stations (advertentievrij): Exclusieve radiostations met muziek gecureerd door artiesten en Sonos-partners

Met Sonos Radio moet nieuwe muziek ontdekken eenvoudig maken dankzij de integratie van meerdere internetradio-diensten, zoals TuneIn. Op basis van je postcode kun je luisteren naar muziek, sport, nieuws en meer van lokale stations en krijg je toegang tot stations van over de hele wereld. Bovendien worden er, in samenwerking met partners, doorlopend nieuwe zenders toegevoegd aan Sonos Radio. Zo is al bekend dat de zenders van Global – Europa’s grootste radiobedrijf – en Radio.com binnenkort ook te beluisteren zijn.

Naast bestaande radiozenders, introduceert Sonos Radio originele radioprogramma’s met een brede muziekselectie geselecteerd door dj’s en artiesten: Sonos Sound System. Dit station wordt gecureerd en gehost door het Sonos-team en opgenomen in een nieuwe radiostudio in de flagship-store in New York. Je kunt genieten van nieuwe, bekende of herontdekte muziek, behind the scenes-verhalen en uitzendingen met gastartiesten als Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phoebe Bridgers, Jeff Parker (Tortoise), Vagabond en meer. Elke woensdag vanaf 18.00 is een nieuwe uitzending te beluisteren die begint met een zestig minuten durend programma van de gastartiest. De programma’s bevatten muziek en commentaar over artiesten, releases en het nieuwste werk van de host zelf.

Advertentie

Op de Artist Stations wordt de muziekkeuze bepaald door actuele inspiratie, te beginnen met het station van Radiohead’s Thom Yorke. De artiestenstations bevatten een regelmatig bijgewerkte selectie van honderden nummers van artiesten die zich hebben laten inspireren door hun eigen invloeden en obsessies.

Sonos Stations is geïnspireerd op de favoriete genres van Sonos-gebruikers en biedt toegang tot meer dan dertig speciaal geselecteerde, advertentie-ondersteunde zenders. Zo zijn er de zenders Pure Unplugged, Country Outlaws, Hip Hop Archive, Kids Rock en meer. Sonos ontwierp en ontwikkelde voor Sonos Stations speciale programmerings- en selectietools die zorgen voor een regelmatig bijgewerkte mix van nieuwe muziek.

Sonos Radio is te beluisteren vanaf het moment dat gebruikers het systeem installeren. Dankzij de nieuwe software-update is de streaming-radioservice voorgeprogrammeerd in het menu van de Sonos-app. Sonos werkt hiervoor samen met Super Hi-Fi, een producent van kunstmatige intelligentie voor digitale muziek. Super Hi-Fi ondersteunt bij de controle van het volume van nummers en advertenties, het blenden van songs en de naadloze verweving van gesproken commentaar.

Internationale radiostations zijn beschikbaar voor alle klanten wereldwijd. De originele programmering van Sonos is vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië. Ondersteuning voor meer landen waaronder Nederland en België volgt binnenkort.

Update: De dienst is sinds woensdag 3 juni 2020 ook beschikbaar in Nederland.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)