Plex Arcade gelanceerd: gamestreamingdienst voor oude Atari-games

27 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
plex-arcade

Bibliotheeksoftware en videostreamingdienst Plex heeft een nieuwe dienst voor het streamen van Atari-games gelanceerd: Plex Arcade.

Plex Arcade is de nieuwste toevoeging aan het Plex-platform. Een platform dat ooit begon als simpele manier om je eigen content te kunnen beheren en bekijken op allerlei apparaten, zoals tv’s, pc’s en smartphones. Het bedrijf heeft de dienst de laatste tijd enorm uitgebracht met de integratie van de Tidal-muziekstreamingdienst en het toevoegen van gratis beschikbare videocontent van allerlei zenders en filmmaatschappijen, evenals Live TV.

Plex Arcade beschikbaar

Je kunt dus films, series en documentaires bekijken, live televisie aanzetten én muziek luisteren via de dienst en daar komt nu dus nog een optie bij: games spelen. Plex Arcade is namelijk een gamestreamingdienst waarmee je ouderwetse Atari-games kunt spelen (net zoals dat kan op de eindelijk gelanceerde Atari VCS, die nu alleen in de VS beschikbaar is). De dienst is niet gratis en kost 4,99 dollar per maand voor iedereen zonder Plex Pass. Mensen met een Pass betalen 2,99 dollar per maand.

Je moet wel door wat hoepels springen wanneer je dit voor elkaar wil krijgen. Zo moet je Plex hebben draaien op een server die werkt op Windows of macOS. Je hebt ook een account bij een dienst genaamd Parsec nodig. Dat is de streamingpartner van het bedrijf. Verder is het belangrijk dat je beschikt over een gpu (grafische processor) die ondersteund wordt door Parsec. Er is een lange lijst beschikbaar, waardoor de kans groot is dat dat wel goed komt. Daarna kun je je games streamen naar een pc, televisie of smartphone.

Advertentie

Naast het streamen van legale Atari-games (in de vorm van roms), is het ook mogelijk illegale roms af te spelen via Plex Arcade. Het bedrijf laat weten dat er een flink aantal platformen ondersteund worden.

  • Arcade: Mame
  • Atari: 2600, 5200, 7800
  • Nintendo: NES, SNES, N64, Game Boy, Game Boy Colour, Gameboy Advance
  • Sega: 32X, Game Gear, Mega Drive, Master System

Hoewel het installeren en gebruiken van emulators (waarmee je roms afspeelt) legaal is, is het gebruik van roms (gamebestanden) dat vaak niet. Je mag ze in elk geval niet zomaar downloaden en gebruiken zoals je wil.

Reacties (0)