Plex Media Server-problemen op Nvidia Shield TV zijn eindelijk opgelost

04 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
plex-logo

Gebruikers van de Plex Media Server op een Nvidia Shield lopen al een tijdje tegen problemen aan, die als het goed is nu opgelost zijn.

De Plex Media Server is een handige functionaliteit waar eigenaars van een Nvidia Shield TV al een flinke tijd dankbaar gebruik van maken. Met de server op je mediaspeler heb je geen externe nas of computer nodig voor het bekijken van content. Echter, de functionaliteit van de server was al een tijdje kapot, maar nu komt er een einde aan die problemen.

Update voor Plex Media Server

Op het forum van Nvidia en het forum van Plex lees je meer over de problemen die er de laatste tijd waren. Sommige Plex Media Servers besloten ineens niet meer te werken en het was in veel gevallen onduidelijk waarom dit gebeurde. Veel gebruikers hebben verschillende dingen geprobeerd: uitloggen, de cache leegmaken en veel andere oplossingen. Maar niets leek echter te helpen.

De oplossing is ondanks dat toch snel gevonden door het team. Want wat bleek nou: de app was niet meer in staat automatisch te updaten. En het is niet duidelijk waarom dit gebeurde. Het effect was wel goed zichtbaar: zo langzamerhand kregen steeds meer gebruikers te maken met dezelfde problemen. Veel gebruikers laten weten dat de problemen eind vorig jaar opdoken en tot nu toe bleven bestaan.

Advertentie

Goed om te weten in dit verhaal is dat de app van de Plex Media Server een andere app is dan de Plex-applicatie, waarmee je de content bekijkt. Beide apps ontvangen updates via de Play Store, de downloadwinkel van Android. Wil je de problemen oplossen, check dan of je versie 1.21.4.4079 of hoger op je mediaspeler hebt staan. Is dat niet het geval, download dan snel de update.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)