PlayStation Store biedt na 1 september geen films en series meer aan

03 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
playstation-store

De PlayStation Store biedt vanaf 1 september 2021 geen films en series meer aan. De content die je wil kijken moet je dus elders zoeken.

Mocht je de PlayStation Store gebruiken voor het kopen of huren van films en series, dan verandert dat vanaf 1 september. Sony maakt namelijk op zijn blog bekend dat na 31 augustus dergelijke content niet meer aangeschaft of gehuurd kan worden. Dat lees je op Sony’s blog.

PlayStation Store zonder films en series

De reden hiervoor is heel simpel. Het kijk-, koop- en huurgedrag van consumenten is de afgelopen jaren flink veranderd. Heel veel mensen hebben tegenwoordig een abonnement op videostreamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. In veel gevallen wordt daarvoor betaald en in een enkel geval kan zo’n dienst gratis bekeken worden (mits je wat advertenties tussendoor accepteert). Veel van de populaire videostreamingdiensten zijn overigens ook gewoon beschikbaar op de PlayStation-consoles van Sony, waardoor het aanbod als overbodig gezien wordt.

Mocht je nog echt heel graag films en series willen aanschaffen via de PlayStation Store, dan kan dat nog tot 31 augustus 2021. Alle gekochte content blijft voor altijd voor jou, dus je hoeft niet te vrezen voor het verwijderen van de films en series die in je bezit zijn. Je kunt de content gewoon blijven bekijken op je PlayStation 4, PlayStation 5 en mobiele apparaten.

Advertentie

Dit is overigens niet de eerste keer dat Sony besluit specifieke content te verwijderen. Eerder haalde het bedrijf al content bedoeld voor de PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation Portable uit de PlayStation Store.

Reacties (0)