PlayStation 5 voor het einde van het jaar wederom te koop

26 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
PlayStation 5 varianten

Sony belooft beterschap. De PlayStation 5 is overal uitverkocht, maar voor het einde van het jaar moet er nieuwe voorraad zijn.

PlayStation 5 snel weer op voorraad

Het is geen geheim dat de PlayStation 5 overal uitverkocht is. Dat is voor iedereen vervelend, maar vooral voor de gamers die reikhalzend naar de nieuwste van Sony uitgekeken hebben. Daarom is het goed om te zien dat Sony eindelijk reageert op het probleem. In een tweet laat het bedrijf namelijk weten dat we voor het einde van het jaar meer consoles mogen verwachten. De nieuwe PS5-modellen moeten dus voor het einde van 2020 aangekomen zijn bij verschillende retailers.

Sony laat weten dat er een ongekende vraag naar het apparaat is; daarom zijn er nu leveringsproblemen. Ook heeft het bedrijf laten weten dat dit de “grootste consolelancering ooit is”, maar aan zo’n statement zitten natuurlijk wat haken en ogen. Los daarvan heeft de Japanse elektronicagigant ook nog geen verkoopcijfers vrijgegeven, dus mag je je hardop afvragen of dat zelfs klopt binnen de grenzen van dit bedrijf.

Advertentie

Al die opmerkingen zijn natuurlijk leuk en aardig, maar er is vooralsnog een hoop onduidelijk. Zo is het niet duidelijk hoeveel PlayStation 5-modellen er voor het einde van het jaar geleverd worden en hoeveel daarvan in Nederland en België verschijnen. Onderdeel van de leveringsproblemen is ook de aanhoudende pandemie. Veel mensen zitten thuis (als het goed is) en hebben dus tijd voor videogames, waardoor er waarschijnlijk ook meer vraag dan ooit is.

Eerder zei Jim Ryan, de directeur en CEO van PlayStation, daarover dat er in de eerste twaalf uur net zoveel PS5-modellen verkocht waren als in de eerste twaalf weken van de PlayStation 4. Ook dat is een statement dat we nu niet kunnen controleren; als het klopt, dan is dat goed nieuws voor Sony.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)