PlayStation 5 vanaf tweede helft 2021 vaker beschikbaar

24 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
PlayStation 5

Sony laat weten dat de voorraad van de PlayStation 5 de komende maanden nog beperkt blijkt, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Ondanks het feit dat zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X|S eind vorig jaar gelanceerd zijn, kun je als gamer soms maar moeilijk aan de spelcomputers komen. De voorraden zijn al vanaf het begin af aan beperkt en dat blijft voorlopig ook zo, laat Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan weten. Echter, in de tweede helft van 2021 moet het een stuk gemakkelijker worden een PS5 te scoren, laat de ceo weten.

PlayStation 5-voorraad blijft nu beperkt

Dat blijkt uit interviews die Ryan gehouden heeft met de Washington Post en de Financial Times. De PlayStation-baas kijkt in die gesprekken terug op de afgelopen maanden en bespreekt tevens de komende periode.

Het feit dat de PlayStation 5 nu zo slecht verkrijgbaar is, heeft te maken met twee dingen. Ten eerste bleek de vraag naar de console veel hoger te zijn dan verwacht. Daarnaast is er het probleem met het aanleveringen van benodigde onderdelen. Daardoor is de console al maanden slecht leverbaar, wereldwijd.

Advertentie

Uiteindelijk moet hier natuurlijk verbetering in komen, belooft Ryan. Met elke maand die voorbijgaat merk je dat de voorraad groter wordt, waardoor de kans ook groter wordt dat je zo’n console in huis haalt. Dit ligt vooral aan de bevoorradingsketen. Die komt dit jaar traag op gang, vooral ook door de aanhoudende pandemie. Tegen het tijd dat de tweede helft van 2021 ingaat, merk je ongetwijfeld verbetering.

Desondanks wil Ryan de verwachtingen toch temperen. Want het is waarschijnlijk nog steeds zo dat niet letterlijk iedereen de PlayStation 5 in huis kan halen. De problemen van de voorraad zullen ook nog bestaan tijdens de feestdagen, zo luidt de verwachting. Ondertussen is er namelijk ook nog het probleem van scalpers, die via bots consoles opkopen zodat ze die voor een hogere prijs kunnen doorverkopen.

Eerder liet Microsoft al weten dat de Xbox Series X in elk geval tot en met juni slecht verkrijgbaar zal zijn. Dat komt dus overeen met wat Sony hier meldt.

playstation-5-console
Lees ook

Review: PlayStation 5 – een serieus next-gen gevoel


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)