PlayStation 5 komt uit op 19 november, kost 499,99 euro

16 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation 5 varianten

Sony heeft zojuist aangekondigd dat zijn nieuwe generatie console PlayStation 5 verschijnt op 19 november. De digitale versie kost 399,99 en de variant met 4K Blu-rayspeler kost 499,99 euro.

PlayStation 5 releasedatum

Het heeft even geduurd voordat we hoorden wat PlayStation 5 nu precies ging kosten en wanneer de nieuwe console uitkomt, maar Sony heeft het vanavond bekendgemaakt. Beide consoles zijn hetzelfde, alleen heeft één van de twee een disklade waarmee Blu-Rays kunnen worden afgespeeld.

Sony maakte de prijzen en de releasedatum ongeveer een week bekend na Microsoft. Van Microsofts nieuwe generatie console Xbox Series X verschijnt ook een ‘digitale’ versie, al is die ook minder qua verdere specificaties. Het prijsverschil is daarbij ook groot: Xbox Series X kost 499 euro en Xbox Series S 299 euro. Beide consoles verschijnen op 10 november.

Sony is daarmee dus iets duurder en later dan zijn Amerikaanse concurrent. Echter lijkt het wel voor te lopen wat betreft de lanceergames, zeker nadat Microsoft moest aankondigen dat Halo Infinite langer op zich laat wachten en dus niet het releasekader haalt. Op PlayStation 5 worden bij de lancering onder andere de volgende games verwacht: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales en Ratchet and Clank: A Rift Apart, Astro’s Playroom en Assassin’s Creed Valhalla.

Advertentie

Dualshock-controller

PlayStation 5 heeft een GPU die draait op ruim 10 teraflops met 36 rekenkernen op 2,23GHz. Het grafisch geheugen is GGDR6 16 GB en de CPU is 3,5 GHz. Al deze technologie moet ervoor zorgen dat de console kortere laadtijden heeft. Ook een grote verandering zit hem in de controller. De nieuwe Dualshock-controller biedt een betere respons in de vorm van trillingen en tegendruk op de knoppen. Hierdoor moet je nog beter in de game komen te zitten dan bij de Dualshock-controller van PlayStation 4.

Overigens komt PlayStation 5 in sommige gebieden op de wereld al op 12 november uit, zoals Japan, Mexico, Canada en de Verenigde Staten. In Nederland en België worden we gerekend onder ‘de rest van de wereld’, die nog een weekje zal moeten wachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)