Xbox Series X vanaf 10 november te koop, kost 499 euro

09 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Series X

Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox Series X vanaf 10 november wereldwijd beschikbaar is. De prijs in Nederland is 499 euro per console.

Xbox Series X: prijs en releasedatum bekend

Microsoft bevestigt dat zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S vanaf 10 november wereldwijd verkrijgbaar is. De Series X is de meest krachtige Xbox op het moment dat die op de markt verschijnt, terwijl de Series S de meest compacte versie is. Beide console hebben specs die overeenkomen (zodat ze next-gen games kunnen spelen), maar er zijn wel duidelijke verschillen. De Series S is een stuk goedkoper ook dan de Series X, waardoor er dus knopen doorgehakt moesten worden.

Je kunt beide consoles vanaf 22 september aanstaande vooruitbestellen. Of je dan daadwerkelijk de console op de release binnenkrijgt is soms de vraag, zeker in tijden waarin er her en der productieproblemen zijn door de aanhoudende pandemie. Microsoft is overigens niet het enige bedrijf dat daar last van kan hebben, aangezien Sony mogelijk ook leveringsproblemen gaat krijgen en bijvoorbeeld Apple het ook zwaarder heeft met de iPhone 12-productie.

De Xbox Series X heeft een prijskaartje van 499 euro, terwijl de Series S 299 euro kost.

Dit is overigens niet het enige nieuws dat Microsoft vandaag te melden heeft. Xbox Game Pass Ultimate- en Xbox Game Pass voor pc-leden krijgen vanaf deze feestdagen namelijk gratis een EA Play-lidmaatschap. Dit betekent dat Ultimate-leden kunnen genieten van EA Play op Xbox One, Xbox Series X en S en Windows 10-pc’s, en Xbox Game Pass voor pc-leden krijgen EA Play op Windows 10.

Xbox Game Pass is een game-abonnement waarmee je toegang krijgt tot zo’n honderd games. Het aanbod wisselt voortdurend, maar je hebt sowieso altijd toegang tot de first-party spellen van Microsoft. EA Play is eveneens een abonnement voor gamers, maar dan weer bedoeld voor spellen van Electronic Arts.

Voor meer informatie over de Series X lees je ons uitgebreide achtergrondartikel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)