PlayStation 5-games zijn regiovrij, console ondersteunt ook PS Now

10 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation 5 varianten

De PlayStation 5 is vanaf 19 november verkrijgbaar en daarom heeft Sony een uitgebreide faq online gezet, met daarin belangrijke antwoorden.

PlayStation 5 is regiovrij

In de onlangs gepubliceerde faq staat een hoop informatie die tot op heden nog niet bekend was over de PlayStation 5. In de berg informatie staat een aantal interessante dingen, waardoor je straks waarschijnlijk nog meer games op de PS5 kunt spelen dan je voorheen dacht. Zo heeft Sony laten weten dat de console regiovrij is. En dat betekent dat je games uit alle regio’s op één en hetzelfde apparaat kunt spelen. Wil je een game importeren uit Japan of de Verenigde Staten? Wat let je, want dat kan dus gewoon deze generatie.

Het komt nog wel eens voor dat bepaalde games alleen in bepaalde regio’s gelanceerd worden. Of dat een speciale editie alleen in Japan verkrijgbaar is, terwijl we hier in Nederland achter het net vissen. Die problemen zijn met de PlayStation 5 dus verleden tijd, aangezien je die games kunt importeren én kunt spelen op de console die je gewoon thuis hebt staan. De Nintendo Switch is bijvoorbeeld ook regiovrij en dat heeft hier op de reactie al een flinke duit gekost met speciale releases die alleen in de Verenigde Staten gelanceerd worden.

Daarnaast komt naar buiten dat de PlayStation 5 de gamestreamingdienst PlayStation Now ondersteunt. Dat betekent dus dat je nog oudere games op je huidige hardware kunt spelen, al heb je dan wel een abonnement op die dienst nodig (a 9,99 euro per maand). Zo kun je niet alleen bepaalde PS4-games downloaden en streamen, ook kun je PS3- en PS2-games spelen op je nieuwe spelcomputer. Mocht je dus nog wat games gemist hebben, dan is de kans groot dat je die spellen alsnog kunt ervaren op je nieuwe PS5.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)