PlayStation 5-controllers hebben helaas een driftprobleem

11 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
PS 5 controller

Veel eigenaars van een PlayStation 5 hebben gemeld dat hun controllers last hebben van een drift. Daardoor wijkt de analoge knuppel af.

Het nieuws van het driftprobleem van PlayStation 5-controllers werd als eerste gedeeld door gamesite Kotaku. Veel gamers hebben van zich laten horen op social media, waar ze hun bevindingen met elkaar delen. Er zijn verschillende voorbeelden online verschenen. Zo zien we een speler van Immortals: Fenyx Rising last hebben van een camera die heel langzaam om zijn personage draait.

Problemen met PlayStation 5-controller

Een ander voorbeeld komt van een speler af die merkt dat zijn crosshair binnen Call of Duty: Black Ops – Cold War constant afwijkt. Beide spelers laten in duidelijke video’s zien dat hun vingers niet in de buurt komen van de analoge knuppel die daar verantwoordelijk voor is.

Helaas is het probleem niet zomaar op te lossen. Natuurlijk moet je in dit soort situaties altijd contact opnemen met Sony, aangezien je gewoon recht hebt op een nieuwe controller voor je fonkelnieuwe PlayStation 5-spelcomputer. Op de website van Sony vind je een pagina voor reparaties, maar veel spelers melden dat het allemaal veel te lang duurt voordat de klantenservice reageert. Bovendien vind je ook de volgende tekst bovenin beeld staan.

Advertentie

We ervaren op het moment vertragingen in het reparatieproces van PlayStation producten. Je kunt het advies in de Fix & Replace tool blijven gebruiken, maar houd er rekening mee dat de verzending van je apparaat iets langer dan normaal kan duren in het geval dat er een reparatie nodig is. Voor de laatste informatie kun je deze link raadplegen: http://hardware.support.playstation.com/

Hoewel het heel vervelend is dat gamers nu last hebben van driftproblemen, het is geen nieuw probleem voor ze. Zo hebben veel Nintendo Switch-controllers, met name de Joy-Cons, ook last van dezelfde problemen. Nintendo lost de problemen wel op, maar het heeft inmiddels verschillende rechtszaken opgeleverd. Nu is het de vraag of dit Sony ook veel meer moeite en geld gaat kosten dan nu.

Reacties (0)