‘Nintendo Switch Pro-model krijgt een mini-led-scherm’

28 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan voorziet Nintendo de Nintendo Switch Pro van een mini-led-display.

Nintendo Switch Pro met mini-led-display – gerucht

Onlangs vroeg Nintendo naar verluidt aan ontwikkelaars of ze hun games van een 4k-update kunnen voorzien, terwijl de geruchten omtrent een Nintendo Switch Pro-model blijven toenemen. Volgens Economic Daily News werkt Nintendo namelijk aan een Nintendo Switch Pro, die een mini-led-display moet krijgen. Dat scherm is naar verluidt afkomstig van de Taiwanese paneelfabrikant Innolux Corporation. Nintendo zou onlangs een bezoek aan de fabrikant gebracht hebben, met als doel schermen te verkrijgen voor het vermeende Pro-model. Innolux levert onder meer aan Sharp, momenteel.

Het huidige Nintendo Switch-model, zowel de gewone als de Lite, gebruikt een lcd-scherm met een maximale resolutie van 720p. Het scherm wordt ook van achter verlicht. Mocht Nintendo inderdaad overstappen op mini-led, dan kunnen we rekenen op diepere kleuren, donker zwart en een veel beter contrast. Volgens andere geruchten is het ook zo dat Apple voornemens is mini-led te gebruiken voor toekomstige smart devices.

Er zijn al eerder geruchten verschenen over de Switch Pro. Dit moet namelijk een behoorlijke update worden ten opzichte van het reguliere model. Er zou twee keer zoveel werkgeheugen aanwezig zijn, evenals een snellere processor en een betere gpu. Daarnaast moet het interne opslaggeheugen ook omhoog, voor wanneer mensen de 4k-games willen downloaden naar het interne geheugen. Dit jaar horen we vanuit Nintendo waarschijnlijk niets meer over een eventuele Switch Pro, aangezien het bedrijf eerst even de lanceringen van de Xbox Series X en PlayStation 5 uitzit.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)