Netflix waagt zich aan live-actionserie over gamefranchise Assassin’s Creed

27 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
netflix-assassins-creed

Netflix heeft bekendgemaakt dat de videostreamingdienst samen met game-uitgever Ubisoft werkt aan een live-action Assassin's Creed-serie.

Assassin’s Creed-serie in de maak bij Netflix

De gamefranchise Assassin’s Creed waagt zich nogmaals buiten het spectrum van videogames, nadat een eerder uitgebrachte film gebaseerd op hetzelfde bronmateriaal geflopt was. Dit keer probeert game-uitgever Ubisoft het met Netflix als partner, die een serie produceert over de sluipmoordenaars. Sterker nog: het blijft niet bij één serie: het worden meerdere series. De deal tussen beide partijen beslaat een live-action-, geanimeerde en anime-serie.

De live-action-serie wordt onder meer geproduceerd met Ubisoft Film & Television’s Jason Altman en Danielle Kreinik als uitvoerende producten. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat we de eerste beelden te zien krijgen. Op moment van schrijven zijn de makers nog opzoek naar een showrunner.

Zoals gezegd heeft Ubisoft zich eerder gewaagd aan een film over Assassin’s Creed, met Michael Fassbender in de hoofdrol. Die film werd in 2016 uitgebracht en had zo zijn eigen verhaal, met elementen uit de games waar die franchise om bekendstaat. Zo was er een Animus, een apparaat waarmee mensen toegang krijgen tot het geheugen van hun voorouders en zo geheimen kunnen achterhalen door in hun leven van toen te stappen. Ook was er natuurlijk een slechte organisatie en de groep Assassin’s die het tegen hen opnam. De basis was er, maar de uitvoering was niet heel denderend te noemen.

Vooralsnog is het onduidelijk welke route Netflix inslaat. Het is niet bekend in hoeverre rekening gehouden wordt met de games. Het kan ook zijn dat de seriemakers hun eigen weg inslaan en de verhalen slechts als basis gebruiken.

Ondertussen wachten fans van de serie op de nieuwste game in de franchise, die begin november gelanceerd wordt voor onder meer Xbox Series X, PlayStation 5 en Google Stadia. In die game, Assassin’s Creed: Valhalla, krijg je de controle over een viking.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)