Netflix vernieuwt interface voor Kids-profielen

14 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
netflix-shutterstock

Netflix heeft zijn zogenaamde Kids-profielen een update gegeven waarmee de interface een stuk aantrekkelijker en kindvriendelijker moet worden, aldus het bedrijf zelf. Zo worden populaire karakters uit kinderseries voortaan boven de thumbnails getoond.

De nieuwe Kids-profielen van Netflix tonen voortaan de meest bekeken programma’s en series direct op het homescherm, maar daarboven de meest populaire karakters uit de betreffende programma’s of series. Dit moet het niet alleen duidelijker maken voor kinderen, maar ook aantrekkelijker. Volgens de streamingdienst leggen kinderen de connectie met een serie of programma sneller als ze hun favoriete karakter zien.

This is going to be like a kid walking into their own room, where they know where every Lego piece is.

Om de series en programma’s in de lijst bovenin te laten verschijnen moeten kinderen de show of het programma minimaal één keer bekeken hebben. Dit geldt niet alleen voor shows die Netflix gemaakt heeft, ook andere titels uit de catalogus kunnen daar worden getoond.

De nieuwe interface voor kinderen wordt momenteel uitgerold naar de Netflix-app voor televisies. Later dit jaar wordt de interface ook uitgerold naar de apps voor smartphones en tablets.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)