Netflix introduceert handige downloadfunctie voor mobiele gebruikers

23 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Streaming Netflix Glow

Netflix heeft een nieuwe functie voor gebruikers op mobiele apparaten gepresenteerd, waarmee content automatisch gedownload wordt.

Netflix kondigt een handige downloadfunctie aan voor gebruikers die veelal kijken via smartphones en tablets. De nieuwe functie heet Downloads voor jou, en is een uitbreiding van de bestaande downloadfunctionaliteit binnen de app.

Netflix downloadt nog meer automatisch

In 2018 introduceerde Netflix de functie smart downloads, waarmee nieuwe afleveringen van series automatisch gedownload worden naar je mobiele apparaat. Zo weet je zeker dat je nooit een aflevering hoeft te missen. Offline kijken wordt zo een eitje, omdat je er zelf niets voor hoeft te doen.

Nu gaat de videostreamingdienst een stap verder met de introductie van Downloads voor jou. Deze functionaliteit downloadt niet de content die je van plan bent om te kijken (zoals nieuwe serie-afleveringen), maar downloadt juist aanbevolen content. Content waarvan de videostreamingdienst denkt dat jij die leuk vindt.

Advertentie

De functie is standaard uitgeschakeld. Mocht je hiervan gebruik willen maken, dan moet je hem dus handmatig activeren. Gelukkig kun je instellen hoeveel ruimte je hieraan wil besteden op je apparaat, zodat de app niet alles meteen opslokt. Je kunt kiezen uit 1, 3 of 5 GB.

Je kunt later de beschikbaar gestelde ruimte aanpassen en voor elk profiel een andere hoeveelheid ruimte reserveren. Heb je dit allemaal ingesteld, dan downloadt Netflix de beschikbare content alleen via wifi. De functie wordt nu wereldwijd uitgerold naar iedereen die de app op Android gebruikt.

Streamingtips

Netflix doet natuurlijk prima aanbevelingen op zijn platform, maar FWD geeft je ook wekelijks Streamingtips. Naast deze videostreamingdienst komen ook voornamelijk Disney+ en Amazon Prime Video aan bod.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)