Groupwatch voor Disney+ is nu beschikbaar in Nederland

26 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
disney-plus-groupwatch-1

Videostreamingdienst Disney+ heeft in een e-mail aan abonnees laten weten dat de functie Groupwatch vanaf nu beschikbaar is in Nederland.

Groupwatch beschikbaar in Nederland

Afgelopen weekend heeft videostreamingdienst Disney+ een e-mailbericht uitgestuurd naar abonnees met de mededeling dat de Groupwatch-functie vanaf nu ook beschikbaar is in Nederland. Met de functie kun je samen met een groep vrienden naar precies dezelfde content kijken, op hetzelfde moment. Dat betekent dat je synchroon kijkt: iedereen ziet dezelfde beelden op hetzelfde moment. Als iemand het beeld even op pauze zet, dan staat het beeld bij iedereen op pauze. Zo loopt niemand achter op de rest en voorkom je ook spoilers.

Groupwatch activeren heeft wel enkele voorwaarden. Ten eerste moeten alle kijkers in het bezit zijn van een abonnement op Disney+. Je kunt dus helaas niet gratis meekijken op andermans abonnement. Ook kunnen tot zes mensen tegelijkertijd meekijken. De groep is dus niet onbeperkt groot.

De groepsessie starten werkt gelukkig heel simpel. Eerst bepaal je met z’n allen wat je wil kijken. In de mobiele app en op de website zie je voortaan een nieuw icoontje naast afspelen, trailer en toevoegen aan lijst staan, namelijk Groupwatch. Klik daarop en deel vervolgens de gegeneerde link met je vrienden of familie. Iedereen met de link (en een abonnement) kan dan meekijken.

Naast de content wordt ook de mediabediening gesynchroniseerd. Spoelt iemand terug, dan wordt de film of serie overal teruggespoeld. In de app kun je bovendien emoji sturen naar elkaar tijdens het kijken, maar je kunt ook gewoon via een belprogramma of andere communicatiedienst met elkaar in contact blijven tijdens het kijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)