Disney Plus rolt online kijken in groep uit, maar nog niet in Nederland

30 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
disney-plus-new

Disney Plus heeft een nieuwe functie uitgerold waarmee je online samen kunt kijken naar dezelfde content op de videostreamingdienst.

Online samen kijken op Disney Plus

De pandemie gaat voorlopig nergens heen, niet zolang er nog steeds mensen zijn die richtlijnen en maatregelen aan de laars lappen. Daardoor wordt het voor iedereen moeilijker om af te spreken met vrienden en familie. Samen een avondje film kijken terwijl iedereen op de bank hangt en chips eet, zit er daardoor niet (vaak) meer in. Verschillende videostreamingdiensten bieden daarom extra functies aan om het gemis van samen kijken op te vangen. Dat kan via verschillende plug-ins voor Google Chrome, maar dat kan ook via de videostreamingdiensten zelf.

Eén van de videostreamingdiensten die zo’n functie aanbiedt, is Disney Plus. In de Verenigde Staten rolt het bedrijf namelijk GroupWatch uit. Met GroupWatch is het mogelijk samen online naar dezelfde content te kijken. Je hoeft dan niet moeilijk te doen met precies op hetzelfde moment de video starten. Middels een speciale knop deel je namelijk een link naar de content, die op dat moment op alle schermen tegelijkertijd afgespeeld wordt. Je kunt tot zes mensen toevoegen aan de stream, maar ze moeten wel allemaal een abonnement op de dienst hebben.

Je kunt een link aanmaken via het web of de mobiele app, maar in principe kan iedereen op elk platform, waar de app van Disney Plus beschikbaar is, kijken. Wanneer de sessie eenmaal begonnen is, dan kan iedereen kijken, pauzeren, vooruit spoelen en terugspoelen.

De functie werd in september als test geïntroduceerd in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Nu wordt de functie dus ook beschikbaar gesteld in de Verenigde Staten. Voor het einde van het jaar komt GroupWatch ook naar andere landen waar Disney Plus beschikbaar is. Nederland zou als het goed is in de herfst aan de beurt moeten zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)