Google Stadia krijgt deze week een ontzettend interessante feature

01 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-crowd-choice

Google wilde altijd al met gamestreamingdienst Google Stadia de manier veranderen waarop YouTube-streamers met hun publiek communiceren.

Google Stadia geeft publiek meer invloed

En nu, tien maanden na de officiële release van Google Stadia, is het eindelijk zo ver. De Crowd Choice-functie wordt namelijk uitgerold naar twee videogames deze maand: Dead by Daylight en Baldur’s Gate 3. Met Crowd Choice kunnen kijkers stemmen op allerlei zaken: welk team de streamer moet kiezen, welke dialoogoptie gekozen moet worden, enzovoorts. De streamer bepaalt dan uiteindelijk of die meegaat in die keuze of de suggestie laat voor wat het is.

Vanaf vandaag kun je de game Dead by Daylight spelen met Google Stadia Pro. Dit is de eerste titel die Crowd Choice ondersteunt. In het spel kun je de rol van de moordenaar op je nemen of de rol van één van de vier andere spelers die probeert te overleven. Met Crowd Choice kunnen spelers kiezen voor de rol die een streamer moet spelen.

Op 6 oktober verschijnt de game Baldur’s Gate 3 en dat is meteen de tweede game die de functie ondersteunt. Daar waar Dead by Daylight een asymmetrische survival horrorgame is, is Baldur’s Gate 3 een ouderwetse role playing game met een hoop dialoogopties. Je kunt dit spel alleen of met een groepje vrienden spelen. Met Crowd Choice kunnen spelers invloed uitoefenen op de keuzes die een streamer maakt, in één van de vele dialogen van de game. Zo kunnen kijkers dus invloed uitoefenen op het verloop van het verhaal, maar ook met wie het digitale personage een relatie aangaat.

Dead by Daylight is overigens niet de enige game die vanaf te claimen is met Stadia Pro. Ook de spellen Human: Fall Flat, Superhot: Mind Control Delete, Lara Croft: Temple of Osiris, Celeste en Jotun krijg je nu bij dat abonnement.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)