Google Stadia-functie laat je vrienden verder spelen waar je gebleven was

18 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
hitman-3

Met de release van de game Hitman 3 krijgen Google Stadia-abonnees toegang tot een gloednieuwe functie genaamd State Share. Hitman 3 verschijnt op 20 januari.

Mensen die kritiek hebben op Google Stadia claimen vaak dat de gamestreamingdienst niet voldoende profiteert van het feit dat je je games in de cloud speelt. Voor veel mensen is het nog geen groot voordeel dat je je games in de cloud kunt spelen, terwijl je dat ook op je Xbox, PlayStation of Nintendo zou kunnen doen — ook al is cloudhardware een stuk veelzijdiger dan een spelcomputer. In de afgelopen maanden heeft Google gelukkig nieuwe functies gelanceerd en binnenkort wordt daar een optie genaamd State Share aan toegevoegd.

State Share is een functie die vergelijkbaar is met het fenomeen save states. Save states komen voor in emulators en op mini-spelcomputers (zoals de NES en SNES Mini, bijvoorbeeld): je maakt een opslagpunt aan op een specifiek moment en met een druk op de knop keer je terug naar dat moment. State Share gaat een stap verder door dat opgeslagen moment te vertalen naar een soort toegangspoort, waardoor andere mensen, bijvoorbeeld je vrienden, het spel vanaf dat moment kunnen spelen. Je deelt dan als het ware je save state met anderen.

Het mooie aan de State Share op Google Stadia is dat allerlei persoonlijke aanpassingen (zoals de uitrusting die je bij je draagt, de ingestelde moeilijkheidsgraad en de missiedoelen), allemaal overgedragen worden. Je speelt zo’n game dan zoals iemand anders hem zou spelen. Dat doe je simpelweg met een druk op de knop. Je favoriete streamer, je beste vriend of je nichtje kan een link delen met daarin de informatie voor de State Share en op dat moment beleef je het spel zoals zij dat aan het beleven waren, vlak voor de save state.

Het is wel zo dat games op Google Stadia de functie moeten inbouwen. Niet alle games krijgen dus toegang tot State Share. De Hitman-trilogie ondersteunt de functie wel en dat komt natuurlijk precies op tijd — Hitman 3 verschijnt namelijk op 20 januari aanstaande (ook voor pc en spelcomputers). Google belooft uiteraard dat meerdere titels de functie gaan ondersteunen in 2021, maar op dit moment is niet duidelijk om welke games het gaat. Mocht je de game willen spelen via zo’n link, dan moet je hem wel hebben aangeschaft.

Nog een tip voor Stadia Pro-abonnees: je kunt nu de games Hitman 1 en Hitman 2 claimen en dus spelen waar en wanneer je maar wil.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)