Google Stadia en Geforce Now komen naar tv’s van LG

11 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
google-stadia-controllers2

De gamestreamingdiensten Google Stadia en Nvidia Geforce Now zijn onderweg naar de televisies van de Zuid-Koreaanse fabrikant LG.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Google Stadia en Nvidia Geforce Now te downloaden zijn voor de verschillende tv’s van LG. De verwachting is dat Stadia in het tweede kwartaal van 2021 beschikbaar is; Geforce Now komt daarna pas aan de beurt. Beide gamestreamingdiensten komen naar de 2021-tv’s van het bedrijf. Het gaat dan om de nieuwe line-up oled-, qned- en nancell-televisies.

Het nieuws laat zien dat beide bedrijven achter de gamestreamingdiensten de zaken serieus nemen en niet bang zijn een volgende stap te zetten. Zo belooft Google al een tijdje dat Google Stadia in de vorm van een losse app te downloaden zal zijn voor televisies, maar de verwachting was dat dit zou gelden voor Android TV-tv’s. De televisies van LG draaien op WebOS. Daarom verwachten wij ook (maar het blijft koffiedik kijken) dat de dienst in de eerste helft van het jaar naar televisies en mediaspelers met Android TV aan boord komt.

De gamestreamingdienst van Nvidia, Geforce Now, is reeds beschikbaar voor andere platformen. Je kunt de dienst gebruiken op de Nvidia Shield-mediaspeler (eveneens met Android TV), Windows, MacOS, Android, Chrome OS en ook (in bèta) op iOS en iPadOS (via de Safari-browser). Maar de dienst is tot op heden niet los te downloaden alsapp voor een tv; de tv’s van LG lijken in beide gevallen voorlopig de primeur te hebben.

Advertentie

Het is tevens afwachten of LG voornemens is de apps uit te brengen voor oudere modellen, bijvoorbeeld die uit 2020. Het bedrijf belooft voor nu alleen dat de tv’s iot 2021 kunnen rekenen op Google Stadia en Geforce Now. Of dit te maken heeft met hardware-eisen, lijkt ons van niet. Behalve dan dat een tv bijvoorbeeld 4K moet ondersteunen voor een hogere resolutie; maar aan de processor van tv’s van de laatste paar maanden kan het haast niet liggen.

Reacties (0)