Eerste 4K-film gestreamd via het internet naar een REDray speler

05 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Odemax-Redray

Begin vorige maand werd de REDray speler, een 4K-mediastreamer van RED, officieel in de VS gelanceerd. Het apparaat heeft een prijskaartje van 1.750 dollar maar daarvoor krijg je wel de eerste speler waarnaar 4K-films gestreamd kunnen worden.

Onderdeel van de REDray speler is het Odemax platform. Via dit platform moet in de nabije toekomst 4K-content van verschillende aanbieders aangeboden worden, waarvan het meeste tegen betaling. Afgelopen week is de eerste test uitgevoerd waarbij een korte 4K-film in de hoogste kwaliteit richting een REDray speler gestreamd is en op een 4K Ultra HD tv weergegeven is. Volgens Odemax is het bedrijf hiermee de eerste speler die een 4K-film als een digitaal bestand naar een tv kan sturen.

De REDray speler beschikt over een harddisk van 1TB waarop native 4K-materiaal opgeslagen kan worden. Verder is het apparaat voorzien van zes HDMI aansluitingen waarvan er één gebruikt kan worden voor het tonen van 4K-content. Het grote voordeel van deze speler is ook dat de framerates van 24fps tot 60fps ondersteund worden waardoor ook toekomstig 4K-materiaal in de beste kwaliteit weergegeven kan worden.

Wanneer de Odemax-dienst voor de REDray speler officieel gelanceerd wordt en welke content er precies aangeboden zal worden is vooralsnog onduidelijk. Wel is duidelijk dat een gemiddelde 4K-film ongeveer 18GB tot 20GB groot zal zijn.

Via: Techradar


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)